A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

5 perc kertészkedés: Brrr... de hideg van

Kovács Erika - 2008-09-05
Aki járt már kint a friss levegőn hajnalban az tudja, hogy bizony igencsak lehűl ilyenkor a levegő. Szobanövényeink kint majd megfagynak. Mentési akció indul.
5 perc kertészkedés: Brrr... de hideg van
Ha eddig kint a szabadban tartotta szobanövényeit, itt az ideje, hogy behozza őket. Napközben még mindig a nyarat idézi a hőmérséklet, de éjjel és hajnalban bizony 10-15 foknál nincs már melegebb.

A legtöbb szobanövény a 10 fok alatti hidegben már végzetes fagyást szenved és ilyenkor már menthetetlen a növény. A mediterrán dísznövények, mint a leander, a hibiszkusz, narancs vagy citrom sokkal jobban elviselik a hőmérséklet ingadozást, de 7-8 fonál már ezeket is érdemes a téli pihenő helyre vinni. Ha a szobanövényeken barnás foltok, vagy hirtelen levélhullás következik be, az éjszakai hidegnek is köszönhető.

Ne felejtsük el, hogy növényeink ősszel már a téli pihenőre készülnek, ezért szeptember végétől hagyjuk el a tápoldatozást, és adjunk kevesebb vizet növényeiknek.
A mediterrán növényeket is egy hónap múlva már érdemes lesz a teleltető helyre vinni. Ezeket a növényeket vágjuk vissza, és ha kell, kezeljük le őket rovarirtó szerrel. A hibiszkusszal vagy a leanderrel sok kártevőt vihetünk be lakásunkba.


Kertünkben még javában virágzanak a nyári muskátlik és más kerti növények, ám az őszi hagymásokat és őszi növényeket kezdjük el telepíteni kertünkben.
Ha elég ügyesek vagyunk, ősszel sem lesz kertünk vagy teraszunk üres.

Kert-varázs magazin www.viragcenter.hu


.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja