SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ismét igényelhető az ingyenes Önismereti munkafüzet

Családinet [cikkei] - 2022-12-14
A nagy érdeklődésre való tekintettel ismét igényelhető az az ingyenes Önismereti munkafüzet, amelyet a Civilút "Mindenki" elnevezésű mentális egészség program keretében készített el. A kiadvány pszichológiai játékokat, izgalmas feladatokat, szokatlanul egyszerű kérdéseket és válaszokat is tartalmaz. Aki hajlandó nagyon komolyan játszani velünk, aki kezébe veszi a munkafüzetet, sokat tehet önmagáért, a lelki egészségéért.
Ismét igényelhető az ingyenes Önismereti munkafüzet

A postcovid állapot, a határunkban zajló háború, a gazdasági világválság, a klímakatasztrófa hatalmas lelki teherként nehezedik minden korosztályra. A bizonytalanság a legnagyobb stresszforrás mindennapjainkban, ami kialakíthat, felerősíthet, tartóssá tehet lelki tüneteket. A Civilút „Mindenki” programjának egyik kiemelt célja az, hogy segítő kezet nyújtson mindenkinek, aki nyitott a pszichológiára, hiszen a lelkünkről szerzett tapasztalat, tudás védelmet jelent a félelem, a szorongás, a szomorúság, a boldogtalanság, a lelki szenvedés és számos lelki betegség ellen. Az Önismereti munkafüzet Szy Katalin felnőtt klinikai szakpszichológus, író és Igor Lazin grafikusművész közös alkotása.

Mindenki Program Önismereti munkafüzet

- Az Önismereti munkafüzet játékait, feladatait, kérdéseit a terápiákban is használjuk. Olyan ez a kiadvány, mint egy jól hallgató pszichológus. Elgondolkodtat, inspirál, tükröt tart annak, aki a kezébe veszi. A bennünk gomolygó érzések, gondolatok, vágyak, szükségletek szavakba öntve terápiás hatásúak. Ha valaki leírja a belső, szubjektív tartalmait, a munkafüzetben objektív üzenetként bekerül az idő forgásába, és ettől a pillanattól eltávolodva lehet, hogy azonnal enyhíti a lelki fájdalmat, fókuszba helyez szunnyadó konfliktust, vagy rávilágít tudattalan tartalmakra. A kitöltött munkafüzetet évekkel később elő lehet venni, hogy szembesüljünk azzal, vajon mindent megtettünk-e magukért, a környezetünkért, a boldogságunkért, a nyugalmunkért.  Kitöltve elajándékozhatjuk valakinek, aki nagyon közel áll hozzánk. Nincs annál szebb dolog, mint az önfeltárulkozás. Igor Lazin illusztrációja nagyon humoros. Emberivé, esendővé teszi Freud figuráját, aki pont olyan elveszett, „mezítlábas”, kedves, játékos, furcsa, mint bármelyikünk – beszél a kiadványról Szy Katalin.

Mindenki Program Önismereti munkafüzet

A pszichológus és a grafikusművész kivételes párost alkotva a munkafüzet elkészítése mellett a „Mindenki” mentális egészségprogram támogatásával az Instagram @anximeter nevű oldalán is azon dolgozik, hogy követőink egyszerre tanuljanak és szórakozzanak. A „Mindenki” program mottója: Ha ismered önmagad, ismered a világot! Ebben a szellemben ismét igényelhető a kiadványunk. Aki 2022. december 16-ig a www.mindenki.eu oldalon regisztrál a Támogatói Körbe, majd a megjegyzés rovatban feltünteti, hogy kéri az Önismereti munkafüzetet, majd megadja a postacímét, annak a Civilút ingyenesen megküldi azt.

A kiadvány itt igényelhető: https://mindenki.eu/tamogatoi-kor/

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja