SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Szülők a tanárokkal a gyerekekért" - már a szülők is összegyűltek egy iskola előtt, hogy kiálljanak a pedagógusokért

Németh Noémi [cikkei] - 2022-02-22
A Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskolában ma nemcsak a tanárok élnek a polgári engedetlenség eszközével: a szülők egy csoportja is szervezett egy rövid reggeli demonstrációt.
"Szülők a tanárokkal a gyerekekért" - már a szülők is összegyűltek egy iskola előtt, hogy kiálljanak a pedagógusokért

Kedden a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola több tanára is csatlakozott a sztrájkhoz - a szülők pedig egy este alatt megszervezték a maguk tiltakozását a sztrájkjog korlátozása miatt, és az iskola előtt összegyűlve álltak ki gyerekeik pedagógusaiért.

"Tisztelt Tantestület!
Mi, a Bakáts Téri Ének-zenei Általános Iskola tanulóinak szülei, ezúton fejezzük ki szolidaritásunkat és támogatásunkat és minden magyarországi pedagógus iránt, akik kiállnak magukért és a gyerekeink jövőjéért, külön kiemelve a mi iskolánk pedagógusait, akik nem félnek tenni!"
- írta az egyik osztály az iskola vezetőjének és a tantestületnek.
 



Fotó: Scsaurszki Tamás


A közös levélhez az osztály 21 szülőjéből pár óra alatt 13 család csatlakozott, de volt, aki úgy vélte, nincs olyan család, aki ne támogatná a tanárokat - csak nem mindenki olvasta a levelezést.

Egy másik osztály szülői órák alatt szervezték meg a másnap reggeli demonstrációt, és táblákkal, molinókkal gyülekeztek kedden az iskola előtt. 

"Megható és felemelő volt a Bakátsos Szülők kiállása! ♥️🙏♥️" - írták az iskola dolgozói a Facebookon.
 


Az iskola dolgozói énekelve sztrájkoltak, amiről egy rövid videó is készült.
 

 

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a kormány új rendelete - melyben a pedagógusok sztrájkjogát szabályozták - valóságos lavinát indított el: napról napra egyre több iskola tanárai élnek a polgári elégedetlenség eszközével.
 

Ez történt a múlt héten

A sort a Kőbányai Szent László Gimnázium kezdte, ahol hétfőn 12 tanár nem vette fel a munkát.

Kedden a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium 20 tanára döntött úgy, hogy sztrájkba kezd.

Szerdán a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium Szakgimnázium és Technikum 68 fős tantestületében 48-an csatlakoztak a polgári engedetlenséghez.

"A polgári engedetlenségi akciónk azt jelenti, hogy nem vesszük fel a munkát, nem folytatunk oktatási, nevelési tevékenységet. A figyelemfelkeltő akcióban való részvételünkről NEM tantestületként, hanem egyénenként, jogtudatos állampolgárként döntöttünk, tettünk ránk nézve hátrányos következményeit vállaljuk.

Akciónk sem az iskolánkat felügyelő és irányító tankerület, sem az iskolánk vezetősége ellen nem irányul. Elsősorban tanítványaink és a következő generációk érdekeiket szem előtt tartva cselekszünk.

Kötelességünknek érezzük, hogy kiállásunkkal is felhívjuk a figyelmet alaptörvénybe foglalt jogainkra, valamint az oktatás kiemelt fontosságára" - írták a Facebookon.
 



Csütörtökön újabb 3 iskolából érkezett hasonló hír: a Teleki Blanka Gimnáziumban 33 pedagógus döntött a sztrájk mellett. 
 



A Szerb Antal Gimnáziumban dolgozók egy közös nyilatkozatot is felolvastak a mai napon, amit a PDSZ a Facebookon tett közzé.
 


A BGSZC Pesterzsébeti Technikumban szintén több tucat tanár élt a polgári engedetlenség eszközével.

Az előzményeket, hogy mi vezetett a tömeges tiltakozáshoz, itt tudod elolvasni: Lavinát indított el a pénteki kormányrendelet: egyre több iskolában sztrájkolnak a tanárok

Indexkép: Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola / Facebook

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

Aligha akad olyan közöttünk, aki a téli hideg napok után ne várta volna a tavaszi nap melegítő sugarait, ezzel együtt pedig a kerti munkálatokat, a szabadtéri sportokat, játékokat, kirándulásokat. A zöldellő természet, a virágba boruló fák azonban sokaknak egyet jelentenek a tavaszi allergiaszezonnal. Dr. Nagy Angéla, a Budai Szemészeti Központ szemorvosa összeszedte azokat a tanácsokat, amelyek segítségével ebben az időszakban gondoskodhatunk szemünk egészségéről.
A szerkesztő ajánlja