SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Cikizték az osztálytársai, holtan találtak a vajai kamaszfiúra

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-09-08
Öngyilkos lehetett a 16 éves Tisza Gábor, az a fiú, aki hétfő reggel tűnt el, miután iskolatársai folyamatosan cikizték, szekálták. Reggel még úgy köszönt el az édesanyjától, hogy "majd jövök". A szülők azonban hiába várták.
Cikizték az osztálytársai, holtan találtak a vajai kamaszfiúra

Iskolai zaklatás áldozata lett

Azt mondta: Inkább a halál, mint az iskola

"Meglett a fiam, de sajnos már túl késő!!! Meghalt" – Ezekkel a mondatokkal frissítette az édesanya korábbi bejegyzését, amelyben leírta, hogy eltűnt a fia, akit utoljára reggel fél nyolckor láttak Vaján. Az édesanya posztjából kiderül, hogy Gábornak az iskolában komoly problémái voltak, piszkálták és cikizték.

”Volt olyan kijelentése is, hogy inkább a halál mint az iskola, valószínűleg ez állhat az eltűnése hátterében.”

Nem tudtuk felmérni, hogy mekkora a gond

A család a Blikknek mesélt arról, hogyan tűrte a bántásokat a fiú, és hogy milyen érzések vannak bennük. Edina azt mondta a lapnak, hogy nehezen nyílt meg otthon a fia, de végül elmondta, hogy bántják. Szerinte azért szálhattak rá, mert csendes és visszahúzódó volt.

”Nyár végén már mondogatta, hogy nem szeretne menni. Én és a nevelőapja biztattuk, hogy minden rendben lesz, majd leszállnak róla. Ő csak foglalkozzon azokkal a fiúkkal, akik rendesek vele. Sajnos nekünk sem nyílt meg igazán, így nem tudtuk felmérni, hogy mekkora a gond. Aztán elkezdődött a suli, két nap múlva, pénteken újságolta, hogy szólt az osztályfőnőknek, aki el is beszélgetett a zrikáló gyerekekkel. Gondoltam, így már csak nyugalom lesz.

Vasárnap az ebédnél annyit elárult, hogy hombárfejűnek szokták hívni, ami nagyon bántja. Kérdeztük, hogy miért nem szól vissza nekik, erre úgy reagált: nem akarom megbántani őket. Hát ilyen lelke volt a fiamnak”

– mondta a nő a Blikknek adott interjújában.


Ha szekálják, azonnal lépni kell!

A kamaszfiúra a nevelőapja talált rá holtan, felakasztotta magát egy fára.

”Elgondolkoztam, hogy előbb kellett volna az iskola felé lépéseket tennem, de pont ő könyörgött: ne tegyem meg, mert akkor még inkább bántani fogják. Minden szülőnek csak azt tanácsolhatom, ha bajt észlel, ne féljen cselekedni, azonnal lépni kell. Nehogy késő legyen, mint nálunk.”

Az édesanya a lapnak azt mondta, szeretne belenézni az osztálytársak szemébe, tudatosítani velük, hogy mit tettek.

Mivel a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, idegenkezűség nem merült fel, így a szekáló diákok megúszhatják a történteket.

Az iskolai bullying: nem lehet félvállról venni

kisfiút bántjákGerd Altmann képe a Pixabay-en

Ha az iskolában cikizik, szekálják vagy bármilyen módon bántják a gyerekünket, és ez a tudomásunkra jut, sosem szabad félvállról venni. Szakemberek azt javasolják, hogy ilyenkor ne várjunk, egyből intézkedjünk. Ha másképp nem, vegyük ki őt ebből a környezetből és vigyük át egy másik iskolába.

De előtte:

  • beszélgessünk a gyerekünkkel minél többet, hogy megtudjuk, mi állhat a háttérben, pontosan hogyan és kik bántják őt, és ez milyen hatással van rá.
  • kérjünk segítséget: osztályfőnöktől, iskolaigazgatótól, iskola pszichológustól, és keressük fel a bántalmazó diákok szüleit is, hogy minél előbb véget vessünk a történteknek
  • biztosítsuk arról a gyerekünket, hogy van megoldás, hogy ott állunk mellette és segítjük mindenben.

A bullyingről bővebben itt olvashatsz.

Indexkép: Top 5 Way fotója a Pexels oldaláról

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja