A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Orbán Viktor: elindul a 16-18 évesek oltása, jövő hét közepétől pedig széles körben nyitnak a szolgáltatások

Vincze Vivien [cikkei] - 2021-04-23
Orbán Viktor reggel a Kossuth Rádióban elmondta: meghallgatva az egészségügyi szakemberek tanácsait, eldöntötték, hogy Pfizer vakcinával elindítják a 16-18 évesek oltását. A részletekről későbbre ígért részletes felvilágosítást.
Orbán Viktor: elindul a 16-18 évesek oltása, jövő hét közepétől pedig széles körben nyitnak a szolgáltatások

Beszélt arról is, hogy kora reggeli Facebook-bejegyzésében már megírta: „újraindítjuk Magyarországot”, mert 3 és fél millió magyar már megkapta az oltását.

Holnaptól 11 órára módosul a kijárási korlátozás, nyitnak a teraszok, újraindulnak a szolgáltatások, hosszabb nyitvatartás, biztonságos vásárlás következik.

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy azért kellett fél 10-kor meghúzni a nyitvatartási határt, hogy az emberek 11 óráig, az új kijárási korlátozásig hazaérjenek.

Milyen további intézkedésekre készülhetünk?

Orbán Viktor elmondta, hogy jövő héten szerdán vagy csütörtökön, amikor elérjük a 4 millió beoltottat, megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk.

Ilyen szolgáltatások lesznek: a színházak, tánc- és zeneművészeti események, cirkusz, mozi, edző- és fitneszterem, uszoda, közfürdő, kalandpark, vadaspark, játszóház, múzeumok, könyvtárak, sportesemények, valamint kinyithatnak a szállodák és az éttermek teraszai után azok belső helyiségei is.

Ezekre a helyszínekre a szülők a gyerekeiket is magukkal vihetik majd - függetlenül attól, hogy nekik van-e védettségi igazolványuk.

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja