A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Elvennék a családi pótlékot az erőszakos diákok szüleitől

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2020-06-02
Erről Horváth László miniszterelnöki megbízott beszélt az M1 műsorában. A politikus a gyöngyöspatai szegregáció miatt megítélt kártérítésekkel kapcsolatban azt mondta: nem az iskola hibája, ha valaki 16 évesen sorozatos hiányzások után még csak hatodik osztályba jár.
Elvennék a családi pótlékot az erőszakos diákok szüleitől

Az erőszakot ki kell vezetni az iskolából, mert ahol erőszak van, ott sem tanulni, sem tanítani nem lehet – mondta el a térség fideszes országgyűlési képviselője az M1-nek. Horváth László hozzátette, hogy ez indokolja többek között a köznevelési törvény módosítását, a büntethetőségi korhatár csökkentését és az iskolaőrség felállítását.

(Olvasd el ezt is: A jövőben 12 éves kortól lesz büntethető, ha valaki a tanárára támad )

A miniszterelnöki megbízott a gyöngyöspatai romák iskolai szegregációja miatt megítélt kártérítésekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: van olyan 16 éves fiú, aki még mindig csak hatodik osztályba jár, eközben kétezer óra – tehát két tanévnyi – hiányzást szedett össze, és ezért kizárólag az iskolát okolja. Egy másik, kártérítést követelő fiú erőszakos cselekményekért került javítóintézetbe, többször súlyos testi sértést elkövető apja pedig jelenleg a börtönbiznisztől vár sokmilliót. A politikus szerint „ez az az abszolút káros, romboló társadalmi modell, amit a Kúria pénzjutalomban részesített”.

Horváth László szerint az erőszakos viselkedés gyökereit mindig a családban kell keresni, ezért javasolják, hogy az agresszív diákok szüleitől vonják meg a családi pótlékot.

A beszélgetésről készült felvételt itt lehet megnézni: hirado.hu.

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: Pavlofox / pixabay

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja