A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Vicces vagy kegyetlen átverni a babákat? Kínai őrület kering a neten (videó!)

Kercsó Dorottya - 2019-07-24
A kínai szülők legújabb hóbortja eljátszani, hogy gyermekük beütötte a fejét, majd ijedten vigasztalni kezdeni a csecsemőt, aki erre előbb-utóbb valóban sírva is fakad. Az erről szóló felvételt felteszik a közösségi oldalakra, az pedig hozzáállás kérdése, ezen ki nevet és ki háborodik fel.
Vicces vagy kegyetlen átverni a babákat? Kínai őrület kering a neten (videó!)

„Itt a bizonyíték, hogy a gyerekek csak drámáznak” – címmel osztottak meg a Facebookon egy vicces (vagy csak annak szánt?) videóösszeállítást. A gyermeküket a karjukban tartó szülők rávernek egyet a falra vagy az ajtóra az öklükkel, majd ijedten simogatni kezdik a baba fejét, és azt sugallják, ők ütötték meg magukat. A fájdalmat nyilvánvalóan nem érző kicsi pedig a szülő reakciója láttán előbb-utóbb keserves sírásba kezd.

A felvételek megosztották a nézőket. Van, aki szerint az egész játék elképesztően vicces, más viszont úgy gondolja, ezzel súlyosan traumatizálják a babákat. Egyesek pedig egészen távoli vizekre eveznek a téma kapcsán:

„Ezzel azt tanítod meg a gyerekednek, hogy ha több szeretetre vágyik, áldozattá kell válnia. Úgy gondolom, azzal teszünk jót a babáknak, ha akkor szeretgetjük őket, amikor jókedvűek. Így egész életükben a boldogságra fognak törekedni, mert tudják, hogy azzal jár a szeretet is.” – olvasható az egyik legnépszerűbb hozzászólásban. Más arra hívja fel a figyelmet, hogy a csecsemők tükrözik szüleik reakcióját, így ha az ijedezésre sírással reagálnak, azt tévedés hisztiként értelmezni.

Te elmosolyodtál vagy inkább elborzadtál, amikor nézted a videót?

 

Kapcsolódó cikkeink:

Saját Youtube-csatornát hoztak létre gyermekeik szívatására, azt hitték, vicces - a bíróság másképp gondolta

Profi hisztikezelés a gyakorlatban - videó

Elképesztő módon szökik ki a kiságyból ez a baba. Ettől tényleg leesik az állad! - VIDEÓ

Amikor a babák először esznek citromot - VIDEÓ

Az értelmetlen kihívások netovábbja: sajtszeletet dobnak babáik arcába a szülők

Kép: amarpreet25 / pixabay

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja