SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egyedülálló START Programot indít kezdő vállalkozóknak az Egyszülős Központ

Családinet [cikkei] - 2018-01-15
Rendkívül kedvezményes feltételekkel üzemeltethetik a játszóházat és a kávézót a nyertes pályázók.
Egyedülálló START Programot indít kezdő vállalkozóknak az Egyszülős Központ

Pályázatot hirdet a budapesti Üllői úton nyíló Egyszülős Központ egy játszóház és egy kávézó üzemeltetésére. Az Egyedülálló START Program különlegessége, hogy a két egységet térítésmentesen kaphatják meg egy éves üzemeltetésre olyan egyedül nevelő szülők, akik komolyan fontolgatják saját vállalkozás indítását.
Pályázni január 31-ig lehet, a vállalkozást pedig márciusban kell elindítani.

Az Egyedülálló START Program valóban egyedülálló támogatáscsomag, amelyet a központ felajánl azoknak a szülőknek, akik legalább egy évig elkötelezetten működtetnék a nyolcharminc GRUND nevet viselő játszóházat vagy a nyolcharminc CAFE-t. A nyertes pályázóknak sem bérleti díjat, sem pedig működtetési költséget nem kell fizetniük az együttműködés időszakában, ezenfelül pedig a vállalkozás indítását és működtetését segítő mentort is kapnak.

"Az egyszülős családok életminőségét alapvetően meghatározza, hogy a szülőnek van-e munkája. Sok egyedülálló szülő gondolkodik valamilyen vállalkozás elindításán, ám sokan nem rendelkeznek az ehhez szükséges tőkével. Nekik szeretnénk segíteni ezzel a programmal" – mondta Nagy Anna, a központot működtető Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány vezetője.

Mivel a központ tervezett szolgáltatásai között játszóház és kávézó is szerepel, ezért lehetőséget biztosítanak két vállalkozó szellemű pályázónak tervei megvalósítására az Egyedülálló START Programmal.

A pályázatnál előnyt jelent, ha a pályázó maga is egyedül nevelő szülő, de ez nem feltétel.

A támogatáscsomag és a pályázat részletei a www.egyszulo.hu oldalon olvashatók. Pályázni 2018. január 31-ig lehet, a vállalkozás márciusban indítható. A program nyomon követhető lesz az alapítvány saját felületein (honlap, Facebook, Instagram, Egyszülős Magazin), sőt a tervek között szerepel egy önálló blog indítása is.

Hogyan segíti az egyedülálló szülőket az Egyszülős Központ? Tudj meg többet >> 350.000-en élnek hazánkban, mégis láthatatlanok: az egyedülálló szülők


AZ EGYSZÜLŐS KÖZPONTRÓL

A 2018 elején megnyíló Egyszülős Központ nemcsak Magyarországon, de nemzetközileg is páratlannak számít. A Budapesten az Üllői út 30. alatt elhelyezkedő intézmény olyan közösségi térként működik majd, ahol a rendszeres programokon kívül gyakorlati segítséget is kaphatnak az egyszülős családok. A központ eddigi online jogi, pszichológiai és mediációs tanácsadásai személyes konzultációkon is igénybe vehetők lesznek. A gyermekeket ingyenes játszóház várja majd, a szülők számára pedig egy közösségi (co-working) iroda létesül, ahol nyugodtan intézhetik ügyeiket, dolgozhatnak, miközben a gyermek felügyelete is megoldott lesz. A központban számos képzés, klub, önsegítő csoportfoglalkozás és szabadidős tevékenység is helyet kap majd.

Az állami támogatással megvalósuló központ szolgáltatásait az egyszülős családok legalább egy évig ingyenesen vehetik igénybe, de a későbbiekben is csak néhány szolgáltatásért kell majd kedvezményes díjat fizetniük.

Az intézmény egyes programjai minden család számára nyitottak lesznek, és az üzemeltetők bíznak abban, hogy a központ hamarosan saját közönséggel rendelkező, kedvelt közösségi térként működhet majd.

A budapesti központot az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány üzemelteti és modellközpontként is funkcionál majd azzal a céllal, hogy elősegítse hasonló vidéki központok megalakulását és hálózatos működésüket.

Az Egyszülős Központ létrehozását az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.

Fotó: Chevanon Photography / PEXELS

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja