SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kínai horoszkóp: Kakas

Családinet [cikkei] - 2010-10-15
- Hogyan neveljük a Kakas gyerekeket?
- A Kakas a Kostól a Halakig
- A Kakas és társai
Kínai horoszkóp: Kakas

KAKAS

1909. január 22. - 1910. február 9.
1921. február 8. - 1922. január 27.
1933. január 26. - 1934. február 13.
1945. február 13. - 1946. február 1.
1957. január 31. - 1958. február 15.
1969. február 17. - 1970. február 5.
1981. február 5. - 1982. január 24.
1993. január 23. - 1994. február 9.
2005. február 9. - 2006. január 28.
2017. január 28. - 2018. február 18.
2029. február 13. - 2030. február 2.
2041. február 1. - 2042. január 21.

A Kakas egyenes tartásával, királyi megjelenésével, átható tekintetével - amiben gyakran fellelhető némi hidegség, merevség - azonnal felhívja magára a figyelmet. Ez is a célja. Azt akarja, hogy környezete feltekintsen rá, mindenki érezze: ő az úr a szemétdombon. De éppen a megjelenése kelt visszás érzelmeket, sokan azt hiszik, hogy gőgös és beképzelt. Holott korántsem az, mert kellemesen szórakoztató, barátságos és előzékeny is tud lenni - ha akar.

Munkájában, hivatásában az vezérli, hogy akár érzelmileg, akár fizikailag hasson az emberekre. Ezért szívesen dolgozik a szórakoztató- vagy a vendéglátóiparban, kozmetikai szalonokban és orvosként is megállja a helyét, annál is inkább, mert nem riasztja a vér látványa. És bár együttérző, erős idegei miatt mindig józanul cselekszik.
Szereti a kemény és alapos munkát, a legrögösebb talajból is kikaparja a magokat, hogy a szívéhez közel állóknak és magának jólétet teremtsen. Mindent egyedül akar elérni, és nem veszi észre, hogy ezzel alaposan megnehezíti életét. Ezért lassan halad előre a pályáján, sőt magánéletében is. Egyébként is hajlamos arra, hogy mindig keresztbe rakja maga előtt a gerendát. Lelke mélyén érzi, mit kellene tennie annak érdekében, hogy könnyítsen az életén, hogyan juthatna fel a csúcsra. Irigyli is azokat, akik erre képesek, de nem tudja magát rászánni arra, hogy kövesse példájukat. Ezeket a módszereket ugyanis rnéltatlannak tartja magához. Ezért meg kell elégednie a hegycsúcsnál sokkal alacsonyabb dombbal. Büszkesége nem engedi, hogy célja eléréséhez másoktól segítséget kérjen. Amíg azonban keményen robotol, sokan gyűlnek köré, hogy élvezzék munkája gyümölcsét. És amíg a többiek bőségesen lakmároznak, a Kakas jóllakik a hízelgésükkel. Amikor azonban ráébred arra, hogy neki semmi sem jutott, a lakoma vendégei már messze járnak.

A Kakas éles csőrével, erőszakosságával, erejének tudatában, szókimondásával, néha alaposan megsebzi környezetét. (Különösen a harci kakasok, akik brutálisan szókimondók -- szerencsére kevés van belőlük.) Ezt az egyenességet, kemény őszinteséget általában félreértik, vagy nehezen viselik el. Alkalmatlan tehát közvetítő szerepre, minden olyan feladatra, amihez diplomáciai érzék kell. Ezért is van sok ellensége, irigye, mert őszinteségét sértőnek, segítő szándékát nagyképűségnek érzik. Pedig sohasem szándékozik megbántani senkit, sőt jót akar mindenkinek. Még az utolsó ingét, fillérét is odaadja anélkül, hogy cserébe várna érte valamit. Ajándékot nehezen fogad el, nem akarja magát lekötelezni. Csak egy valaminek örül igazán, a dicséretnek. De még ezt is olyan ügyetlen sutasággal fogadja, hogy hálátlannak tartják.

Erénye az alaposság és a tudásvágy. Ő az, aki három csomót köt a cipőfűzőjére, holott egy is elég lenne. Mindig meg akarja érteni az összefüggéseket, tehát alapos előtanulmányok nélkül nem kezd semmihez. De mivel kissé nehezen tanul, ezért időt veszteget el. Azokhoz a sportolókhoz hasonlít, akik edzéseken minden erejüket felemésztik és a versenyen már fulladva állnak rajthoz.
Ezekért a kudarcokért bőven pótolja magát az érzelmi életben, a szerelemben. Ő az, aki kedvességével, rámenősségével elérhetetlennek tűnő szépségeket is meghódít. És aki egyszer beleszeretett egy Kakasba, még akkor is rajong érte, ha szerelme már egy másik kertben jár. A Kakas-férfit körülajnározzák a nők és élvezi is ezt a szerepet. A többi férfit kellemetlen vetélytársnak tartja és igyekszik elüldözni őket a kiskertből. Ezért kevés a barátja, barátnőivel való kapcsolatát viszont nehéz áttekinteni és megérteni. A Kakas-nőnek nagy szerencséje van a szerelemben. A Kakas-férfitől eltérően megelégszik egy tartós kapcsolattal és büszkén gondol arra, hogy ő mindig többet ad, mint a férfi. Képes tűzbe menni társáért, szinte anyai gondoskodással veszi körül, olyannyira, hogy mindenkiről és mindenről megfeledkezik - még az aranyos kiscsibékről is. Pedig a Kakas-nő rendkívül jó anya, de nem tehet arról, hogy első helyen a férje áll.

Hogyan neveljük a Kakas-gyerekeket?
A Kakas-gyerekek elvárják, hogy szüleik földi mennyországot teremtsenek számukra és ebben a mennyországban minden valódi legyen. Szorgalmas tanulók, de a jó jegyeket kemény munkával kell kiérdemelniük. Ezért ne várjuk el tőlük, hogy tanulmányi versenyen tündököljenek. Ők azok, akik pártfogolják a kisebbeket, a gyengébbeket, ezért hagyjuk, hogy mindig gyámolítsanak valakit. Hiúságukban ne sértsük meg őket, mert ezt nehezen viselik el és sokáig szomorkodnak miatta. A Kakas-gyereknek szüksége van valamire, amire büszke lehet: például a szüleire.

A Kakas a Kostól a Halakig
A Kos-Kakas (március 21.-április 20.) találta föl a kakasviadalt. Szívesen és erőszakosan vitatkozik. Ha tudná, hogy mi a szeretet és a jóság, akkor sokkal könnyebb lenne az élete.
A Bika-Kakas (április 21.-május 20.) rendkívül munkabíró és e jegy szülöttei között ő viszi a legtöbbre. Türelmes és sok barátja van. Kitűnő házastárs, szeretetreméltó partner.
Az Ikrek-Kakas(május 21.-június 21.) nyugtalanságával, izgágaságával felborít maga körül mindent. Néha sziporkázóan szellemes, néha követhetetlen a gondolkodása. Igényli, hogy megértsék és csodálják.
A Rák-Kakas (június 22.-július 22.) naivul becsületes, és ezért könnyű préda a szélhámosoknak. Életét ábrándozással tölti és csodálkozik, hogy elszalasztja a nagy lehetőséget.
Az Oroszlán-Kakas (július 23.-augusztus 23.) kissé beképzelt, elvárja, hogy mindenki tisztelje. Karrierje töretlenül ível felfelé ha kevesebbet kockáztat és jobban vigyáz a pénzére.
A Szűz-Kakas (augusztus 24.-szeptember 23.) miközben a fillért rakja fillérre, elszalasztja az élet szép pillanatait. Egyetlen vágya hogy munkájáért megdicsérjék. Ha ezt nem kapja meg, akkor haragszik a csúnya világra.
A Mérleg-Kakas (szeptember 24.-október 23.) az élet igazi élvezője. Mindenki körülugrálja és kegyeivel hol ezt, hol azt tünteti ki. Befolyásolható, ebből sok kellemetlensége származik.
A Skorpió-Kakas (október 24.-november 22.) szellemes, talpraesett. Ezzel hengerli le környezetét.
A Nyilas-Kakas (november 23.-december 21.) nagy utazásairól néha sok pénzzel, érdekes hírekkel érkezik haza, tapasztalatait azonban nem tudja hasznosítani.
A Bak-Kakas (december 22.-január 20.) igazi pénzügyi zseni. Tartózkodása, zárkózottsága ellenére tekintély övezi.
A Vízöntő-Kakas (január 21.-február 19.) azt szeretné, ha megértenék. De roppant nehéz követni vágyai és hangulatai állandó változását. A szerelemben ragyogó társ, ha nem is a legmegbízhatóbb.
A Halak-Kakas (február 20.-március 20.) érzelmi élete rendkívül mély és gazdag. Itt szerzi a legtöbb sebet. Ha nehezen is, de mindig érvényesül az életben.

A Kakas partnerei
Az okos Patkány és a büszke Kakas kapcsolatát varázs, báj veszi körül. A Patkánynak nem szabad törődnie a Kakas néha bántó őszinteségével. A Kakas tiszteli a Patkány eszét, de agyafúrtságától idegenkedik.
A Bivaly és a Kakas élethosszig tartó szövetséget köt. Vakon bíznak egymásban és nem is veszik észre a másik hibáit.
A Tigris és a Kakas - két dudás egy csárdában. Kapcsolatuk sohasem zavartalan, mert egyiküknek engednie kellene az elveiből. Erre viszont képtelenek.
A Nyúl mindig úgy érzi, hogy a büszke Kakas belegázol érzelmeibe. Sokkal több megértést kell egymást iránt tanúsítaniuk, ha együtt akarnak élni, dolgozni.
A Sárkány a Kakast boldoggá tudja tenni. Mindenekelőtt arról gondoskodik, hogy a Kakas a siker létráján mind magasabbra kapaszkodjon.
A Kígyó és a Kakas között ritkán tör ki egetverő szerelem, de a közös célért kitűnően dolgoznak együtt.
A és a Kakas keresték és megtalálták egymást.
A Kecske mélyebb érzésű, mint a Kakas, ezért egyszer csalódhatnak egymásban.
A Majom bizonyos fokig a kisujja köré csavarja a Kakast és azt teszi vele, amit akar. De ha a Majom furcsa tréfáival nem sérti meg a Kakas büszkeségét, akkor jó társak lehetnek.
A Kakasok élvezik a kakasviadalt. Addig harcolnak, amíg az egyik megkopasztva elmenekül.
A Kutya játékosan megugatja a Kakast, de ebben a játékban a Kakas elveszítheti legszebb tollait.
A Disznót zavarja a Kakas túlzott közvetlensége, a Kakas pedig könnyen beletapos a tapintatos Disznó lelkébe.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja