A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mit főzzünk ma?

Fodor Józsefné - 2007-04-10
A hétvégén elkészítettem két süteményt. Az egyik a fánk, amit most nem úgy készítettem el, ahogy a "nagykönyvben" meg van írva. Hallottam és kipróbáltam! Természetesen hozzátéve, a magam tapasztalatát és ötletét. Hát mit mondjak? Sikere volt.
Íme! Lássátok!
Mit főzzünk ma?

 

Csokoládés fánk

Hozzávalók:

20 dkg liszt
3,5 dl víz
4 tojás
15 dkg zsír


Elkészítése:

A zsiradékot felhevítjük a vízzel együtt, majd beleöntjük a lisztet, és lassú tűzön összefőzzük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és addig főzzük, míg szépen elválik a tészta a lábastól, és lehet szaggatni. Olajat hevítünk, és diónyi nagyságú tésztát tépünk, majd az olajba tesszük. Szépen lassan sütjük a fánkokat. A végén lecsöpögtetjük, és csokoládészószt öntünk rá, ami rádermed.

/De lehet Magába a fánkba is beletölteni, - persze akkor egy kicsit nagyobb fánkokat kell szaggatni - egy nyomózsák, vagy fecskendő segítségével./

¤

Grízes sütemény

Hozzávalók:
3 dkg vaj, 2 dl gríz, 20 dkg liszt, 3 dkg cukor, 2 dl tej, 2 tojás, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A vajat keverjük ki a cukorral, a vaníliás cukorral, tejjel és a tojással. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, a grízzel. Öntsük össze a kettőt és keverjük krémesre. Vajazzuk ki az őzgerincformát, (más is lehet) szórjuk ki zsemlemorzsával, majd pedig öntsük bele a tésztát. Ezután süssük meg sütőben 20 perc alatt.

Nagyon egyszerű, és nagyon finom!

Lehet Darált mákkal, dióval is készíteni, de akkor a liszt mennyiségéből le kell vonni a mák mennyiségét.


Próbáljátok ki! Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!


 

 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja