SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sütés nélküli édességek II.

Családinet [cikkei] - 2004-11-30
Háztartási kekszből készült édességek nagy választéka, különböző keksz-zacskókról összegyűjtve.
Sütés nélküli édességek II.

 Szalámi háztartási kekszből

Hozzávalók: 1,5 kg háztartási keksz, 1,5 dl tej, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 5 dkg kakaó, 1 csomag mazsola, 5 dkg vagdalt dió, 10 dkg zselés cukorka.

A kekszet hosszúkás csíkokra vágjuk, a diót és a zselés cukorkát szintén összevágjuk. A mazsolát megtisztítva langyos vízben megáztatjuk. Vízgőz felett habosra keverjük a tejet a margarinnal és a porcukorral (kb. 20 perc). Ráöntjük az összevágott kekszre, hozzákeverjük a kakaóport, a mazsolát, diót és a zselés cukorkát. Hagyjuk kihűlni. Egy kiterített fólián vagy zsírpapíron szalámi formát készítünk belőle, majd hűtőbe tesszük. Később szeletelhetjük.

Gesztenyés keksztekercs

50 dkg darált kekszet, 5 evőkanál kakaóport, 2 dl tejet, 2 evőkanál rumot és 25 dkg Rama margarint 15 dkg porcukorral jól összekeverünk. 15 dkg Rama margarint, 15 dkg porcukrot és 25 dkg gesztenyemasszát 1 kanál kakaóporral keverünk alaposan össze. A deszkát meghintjük kókuszreszelékkel, a kekszes tésztát fél cm-re sodorjuk, rákenjük a gesztenyés krémet, feltekerjük. Legalább fél órát hidegen tartjuk, mert így könnyebb szép vékonyra szeletelni.

Albert kekszes süti

Hozzávalók: 25 dkg Rama, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1/2 dl fekete kávé, 1/2 l tej, 2 csomag csokipuding, 2 csomag nagy, vagy 4 kis csomag Albert keksz.

A pudingot, kakaót, cukrot szárazon összekeverjük. A Ráma-t felolvasztjuk a kávés tejben, majd hozzáadjuk a cukor, a kakaó és a puding keverékét. Besűrűsödésig főzzük. A kekszeket egyenként megkenve összeragasztjuk őket (mint a méteres süteménynél), majd a rudat kókusszal megszórt alufóliába csavarva a hűtőszekrénybe tesszük. Kb. fél nap múlva fogyasztható. Ferdén szeletelve tálaljuk.

Gabi-csemege

Hozzávalók: 10 dkg keksz, 1/2 dl rum, 4 tojás, 10 dkg porcukor, 6 dkg liszt, 1 l tej, 1/4 vaníliarúd, 5 dkg dió.

Vízbe mártunk egy tálat, majd a vizet kicsorgatjuk belőle. Az előtördelt kekszet sorbarakjuk a tálon és meglocsoljuk rummal. Elkészítjük a krémet: a 4 tojás sárgáját elkeverjük a porcukorral, keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Felmelegítjük a tejet a vaníliával, apránként beleöntjük a tojásos masszát és krém-sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni; hozzáadjuk a 4 tojás felvert habját és a durvára tört diót. Még langyosan a tálba öntjük, amelyben kocsonyásra fagy. Még finomabb, ha a krémbe kakaót is teszünk ízlés szerint (kb. 2 evőkanállal), vagy dúsítjuk rumba áztatott mazsolával.

Majomkenyér / Kekszcsemege

Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz, 4-5 evőkanál rum, 1/2 kg porcukor, 4 dkg kakaó, 5 dkg cukrozott narancshéj, 3 evőkanál liszt, 2 dl tej, 15 dkg margarin és 10 dkg vaj (esetleg ehelyett 25 dkg margarin), 10 dkg dió, 10 dkg mazsola.

A kekszet kézzel összetördeljük, meglocsoljuk rummal. A porcukrot, kakaót, narancshéjat, lisztet a tejjel jól felforraljuk, és a margarint, vajat felolvasztjuk benne. Amikor felolvadt, hozzáadjuk a durvára vagdalt diót és a mazsolát. Az egészet a megáztatott keksszel jól összekeverjük. Fóliával bélelt őzgerinc formába öntjük, majd kifagyasztjuk; ezután hosszúkás tálra borítva lehúzzuk róla a fóliát, és ferdére szeleteljük.

Kakaós keksztekercs / Omnia-tekercs

Hozzávalók: 25 dkg háztartási keksz, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált, és egy kevés apróra vágott dió, 1 dl feketekávé, 1 csomag vaníliás cukor, kevés tej.

A krémhez: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor és 2 dkg kakaó.

A darált kekszet az előírt anyagokkal összegyúrjuk, Porcukorral meghintett zsírpapírra kitesszük és négyszög alakúra kinyújtjuk. A töltelékhez való vajat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük, ezzel megkenjük, felcsavarjuk, külsejét apróra vágott dióba forgatjuk, és fóliába csomagolva kifagyasztjuk. Ferde szeletekre vágjuk.

Mandulás kekszgolyók

Darált kekszet mandula-esszenciával, lekvárral, porcukorral, kakaóporral alaposan összegyúrunk. Az így kapott masszából golyókat formázunk, mindegyik közepébe egy-egy szem magozott meggyet rejtünk.

Réteges kekszes

Az első réteghez keverjük össze 20 dkg darált kekszet 5 dkg margarinnal, 1/2 dl rummal, és lapítsuk tepsibe.

A második réteghez egy csomag vaníliás pudingot főzzünk meg és keverjünk össze 25 dkg túróval és 1 csomag vaníliás cukorral, majd öntsük az első rétegre.

A harmadik réteg apróra vágott gyümölcs.

A negyedik réteg zselatin.

Gyümölcsös rakott keksz Nelly módra

Üvegtálba rakunk egy sor kekszet, rárakunk bármilyen gyümölcsöt (epret, meggyet, sárgadinnyét, őszi- vagy sárgabarackot), majd megint kekszet, és így folytatjuk, míg a tál megtelik. A tetejére is gyümölcsöt teszünk, majd az egészet meglocsoljuk rummal. Ízben a gyümölcshöz való pudingot készítünk, ezzel leöntjük a rakott gyümölcsös kekszet. Hűtőbe tesszük, egy óra múlva tálalhatjuk, tetejére gyümölcsös tejszínhabot teszünk. Hamar elkészíthető és nagyon finom.

Kekszes krémes

1 evőkanál kakaóporból 6 tojással, 6 kanál cukorral és 6 kanál lisztből a szokásos módon kakaós piskótát sütünk. Ha kihűlt a piskóta, 2 vékonyabb lapot vágunk belőle. 2 csomag vaníliás krémporból krémet készítünk. 1/2 kg háztartási kekszet rummal belocsolunk. Tálcára tesszük a kakaós piskótalapot, rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a rummal locsolt kekszeket, majd rákenjük a krém másik felét, és végül a piskótalappal fedjük. Kis időre hűtőbe tesszük. Készíthetjük két kisebb darabban is.

Citromos keksz

Hozzávalók: 1/2 kg háztartási keksz, kb. 1,5 dl citromlé, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor.

A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és egy evőkanálnyi citromlevet habosra keverünk. A tálcára rakott kekszet citromlével öntözzük, a krémmel bekenjük; újra keksszel majd krémmel folytatjuk, míg el nem fogy. A tetejére befőttet teszünk.

Méteres keksz

Hozzávalók: 1 kg háztartási keksz, 1-1 csomag főzős pudingpor (csokoládé és vanília, de lehet azonos is), 15 dkg margarin, 8 evőkanál porcukor, 3-4 evőkanál kávépótló, feketekávé, (a tetejére tortabevonó és kevés kókuszreszelék).

Megfőzzük a pudingot, ha kihűlt, összekeverjük a cukorral előzőleg már habosra kevert margarinnal. A kekszeket a megfőzött kávés lével kicsit meglocsoljuk egy tálcán, majd egyenként megkenjük krémmel és összeragasztgatjuk, sorba rakva, mint a dominót, vagy váltogatva (egy csokis, egy vaníliás). Ha készen van, fóliával letakarjuk, hűtőbe tesszük. Ferdére szeleteljük. Bevonhatjuk csokimázzal, és kókuszreszelékkel beszórhatjuk.

 

Ha érdekelnek még további Sütés nélküli édességek, olvasd el cikkünk I. és III. részét is, mely kipróbált receptekből kínál édes csábítást!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja