A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Joghurtos-zöldséges tésztasaláta

- 2011-05-12
Ha kevés az időd a főzésre, ha csak néhány zöldségféle lézeng a kamrádban, ha eleged van a húsból vagy ha (már megint) fogyókúrázol, egyenes az út ehhez a salátához. Laktató, egyszerű, finom és ráfoghatod, hogy még karcsúsít is. ;-)
Joghurtos-zöldséges tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg penne vagy fussili durum tészta
  • 4 dl joghurt
  • 2-3 evőkanál majonéz
  • 1 mokkáskanál mustár
  • bors
  • pár csepp citromlé
  • 1 mokkáskanál porcukor
  • 10 dkg reszelhető sajt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • pici fej vöröshagyma vagy 2 szál újhagyma
  • 1 szál répa
  • 2 fej retek
  • 1 darab zöldpaprika
  • kisebb cukkini vagy uborka
  • egyéb zöldség, amit találsz otthon és szereted

Elkészítése:

Egy jó nagy lábasban felteszed a vizet forrni, majd belezúdítod a tésztát - ne hagyd ki belőle a sót, mint ahogy én szoktam…! winkKözben elkészíted a mártást: a joghurthoz hozzáadod a majonézt, sót, borsot, citromlevet, és a kevéske cukrot. Ha ezzel megvagy, lereszeled a vöröshagymát (vagy jól felaprítod az újhagymát) és a fokhagymát, majd a nagyobb lyukú oldalon a többi zöldséget és a sajtot is. Nem egy körömkímélő művelet, annyi szent…

Ez idő alatt biztosan megfőtt a tészta. A hozzávalókat alaposan összekevered és a salátát hűtőbe teszed fogyasztásig.



Ha a tészta még langyos, a mártást jobban beszívja magába, de ez cseppet sem ront az élvezeti értékén, sőt! Színes, zöldséges tésztával pedig igazán impozáns látvány! Így talán még a gyerekek is megkóstolják… kivéve az enyémek. Sajnos.

2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja