SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tésztavonat - játékok, ajándékok száraztésztából

F-B Zsuzsi [cikkei] - 2009-07-02
Fantasztikus tárgyakat lehet összerakni egyszerű száraztésztából, csak egy kis fantázia kell hozzá! Hozzávalókat azonban most a közért polcain keress! Ha legközelebb anya vásárolni megy, menj vele és válogassatok a rengeteg tésztaféle közül. Neked csak pár szemre lesz szükséged egy-egy fajtából, a többiből anya készíthet valami ínycsiklandozó remeket.
Tésztavonat - játékok, ajándékok száraztésztából

Csak egyre kell vigyázni, hogy csínján bánjunk a nedvesítésével, amikor összeragasztjuk, vagy kifestjük az elemeket. Így ha tehetjük inkább, alacsony hőmérsékletű ragasztópisztolyt használjunk ragasztásra, akrilfestéket (csak picit hígítva) a kifestésére, de ha nem festjük ki, érdemes akril spray-vel lefújni a végén, hogy ellenállóbb és tartósabb legyen.

Hozzávalók:

- száraztészták (orsó-, kerék-, és virágformájú-, lasagne-, vékonyabb, vastagabb rövid csőtészták, hosszúmetélt)
- alacsony(!) hőmérsékletű ragasztópisztoly (UHU)
- akril tempera vagy akrillakk spray


Először készítsük el a mozdonyt! Ragasszunk össze hármat a vastagabb csőtésztadarabból. Keressünk két kb. fele méretű vastag csőtésztát, vagy ha nagyon muszáj, felezzünk el egy nagyobbat. (de a darabolási műveleteket inkább anyura bíznám, ő már tud vigyázni a kezére). Ezt a két darabot ragasszuk a hármas egységünk tetejére. Egy még kisebb darab tésztát felragaszthatunk a kettős tetejére, kéménynek. Mozdonyunk hátsó részére, a két oldalán ragasszunk három-három vékonyabb csőtésztát állítva, oszlopszerűen. A tetejére tegyünk egy lasange, vagy lebbencstészta darabot. Már csak a kerekek hiányoznak. Alulra kétoldalt ragasszunk fel három-három kerékformájú tésztát. Díszítésképpen a tetőre és a mozdony oldalára kis orsótészta darabokat is ragaszthatunk és már kész is!
Most jönnek a kocsik. Az al
juk négy vékonyabb csőtésztából áll, és négy kerék kerül alájuk. Ez az alap. Erre már ragaszthatunk pár vastagabb csőtésztát rakománynak, vagy a szélére hosszúmetéltből keretet, az apróbb szállítmány részére, de készíthetünk vagonokat is belőlük: négy vastagabb csőtésztát ragasztva az alapra oszlopszerűen, és egy lapos tésztadarabot tetőnek. A kocsikat is kidíszíthetjük orsó vagy aprótésztákkal.


Fákat is készíthetünk a vonatunk mellé! Az asztalon állíts össze egy háromszöget a virágformájú tésztákból, ragaszd össze az elemeket, majd az egyik oldalára ragassz fel egy rövid vastag csőtésztadarabot törzsnek.

Akrillal ki is festhetjük művünket, vagy le is lakkozhatjuk.

A fent leírtakon kívül még számtalan egyéb száraztésztavonat készítési lehetőség létezik, tessék bátran kísérletezni!

Jó munkát!

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja