A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10 hasznos ajándék újdonsült szülőknek

Teszáry Nikolett - 2017-12-15
Sok esetben gondoljuk azt, hogy kisgyermekes családnak könnyű ajándékot venni. Egy csomag popsitörtlő, egy kedves plüss, kis csoki és egy üveg bor a szülőknek. Ha azonban ettől egyedibb ajándékot szeretnénk adni, már nehezebb lehet a döntés. Íme, egy videó, melyben rendkívül praktikus dolgokat találunk kisbabás szülők számára.

10 hasznos ajándék újdonsült szülőknek

1. A hordozópóló 

Lényege, hogy apa vagy anya pólóján van egy helyes kis kenguru-zseb, ebbe kell belehelyezni amolyan kisbéka-pózban a csecsemőt. Az újszülött így testközelben lehet, a szülők keze pedig szabad marad, csakúgy mint a szokványos hordozók esetében. Egyszerűsége abban rejlik, hogy semmit nem kell felvenni, becsatolni, a ruhadarab simán pólóként is hordható, hiszen ha nincs benne kicsiny lakója, a zseb pusztán egy dizájn-elemnek tűnik a póló elején. Az eredeti márka terméke 75$-ért (kicsit kevesebb mint 20.000 Ft) szerezhető be a neten.


 

2. Extrakompakt babakocsi

A babajárgány első ránézésre szokványos darabnak tűnik, azonban miután egy mozdulattal összecsukják, eltátjuk a szánkat, ugyanis összezárva már csak egy táska méreteivel büszkélkedhet. Némely pelenkázótáskánál (és egy-két anyuka-ridikülnél :)) is kisebb, vállra vehető holmi lesz belőle, ami utazáskor nagyon megkönnyíti az anyukák dolgát. Kb. 33.000 Ft-nak megfelelő összegért vehetjük meg, ami nem is olyan sok, ha ismerjük a hazai babakocsi-árakat.


 

3. Püréstasak állomás

Maga a találmány nem új: tasakos, azonnal fogyasztható gyümölcspüré régóta létezik az üzletek polcain. A videóban látható kütyü lényege, hogy magunk készíthetjük el otthon a bébiételt, és azt be is tölthetjük légmentesen a kis tasakokba. Ez utóbbiak szájára egy kis kanál is erősíthető, így ha a gyermek nem tudja (vagy nem akarja) kiszívogatni a finomságot, akkor is meg tudjuk etetni kanállal. Nincsenek koszos dobozok, zacskók, útközben nagyon jó szolgálatot tehet. Az általa kínált praktikumhoz képest nagyon barátságos az ára, mindössze 20$-ért beszerezhető, az állomás és a hozzá tartozó 50 darabos tasakcsomag is kb. 5-5 ezer Ft-ért rendelhető.


 

4. Expressz cserélhető lepedő

A rendszer lényege, hogy a teljes matracot borítja a baba ágyában, azonban nem kell kiemelni a matracot és lerángatni róla a gumis lepedőt. Egyszerűen le kell zipzárazni, így a matrac alatti, tartó részről leválik a cserélendő fekvőfelület. Sokkal gyorsabb, mint birkózni a matraccal, az egyszer biztos. A két lepedőt (tehát egy váltást) tartalmazó csomag ára 10.000 Ft körüli összegért vehető meg.
 

5. Cumisüvegből etetés, kéz nélkül

Az ilyen ötletre mondják, hogy egyszerű, de nagyszerű. A kisúlyozott szilikon pántot a vállunkra vetve, abban rögzíthetjük a cumisüveget, az ölünkben tartott babának megfelelő magasságban. Így egyik kezünk szabad marad, közben simogathatjuk a picit, vagy épp tarthatunk egy mesekönyvet, melyből a nagytesónak olvasunk. A beszerzési ára 15 és 25$ között mozog, tehát olyan 4-6.000 forint között megvehető.


 

6. Babafürdető virág

A nyíló lótuszvirághoz hasonló puha holmi hazánkban is kapható. Célja, hogy a fürdetésre használt kádat, mosogatót vagy lavórt puha, kényelmes és biztonságos hellyé változtassa a még fel-felboruló babáknak. Természetesen látványnak is szupercuki, ahogy a kis vizitündérek a színes, nyíló virágok közepén csücsülnek. Aki erre vágyik, 10.000 Ft-ért beszerezheti Magyarországon is.


 

7. Fogtisztító banán

Az ötlet itt sem új, a puha szilikonból készült rágókák és fogkefék elég régóta léteznek. Ennek a darabnak a készítői azonban azt szerették volna, ha a gyerekekben ideje korán egészséges szokások rögzülnek, ezért lett banán formájú a rágóka, mely amellett, hogy kellemesen masszírozza a fájó ínyt, meg is tisztítja azt és az épphogy kibújt fogacskákat puha sörtéivel. Már 10$ körül (kb. 2500 Ft) elérhető.8. Előrelendíthető hátizsák

A suliból valószínűleg mindenkinek rémlik a nehézség: a hátunkon lévő táskából kibányászni egy tollat, anélkül, hogy levennénk, majd miután nagy sóhajjal feladtuk a dolgot, helyet keresni, ahol letehetjük terhünket és belekotorhatunk - mert természetesen a legalján van, amire szükségünk van. Nincs ez másképp a cumikkal, kedvenc játékokkal, törlőkendőkkel sem. Erre a problémára kínál megoldást az a speciális hátizsák, melynek pántját egy egyszerű kioldóval a földig hosszabbíthatjuk, s így már minden gond nélkül előrelendíthető. A Kickstarteren indult projekt már testet öltött és rendelhető, bár az ára elég borsos: több mint 43.000 Ft-nak megfelelő összegért lehet a miénk.


 

9. Derékkímélő

A találmány lényege, hogy amikor a frissen felállt baba a sétáltatós korszakban van, ne fájduljon meg a szülők dereka, miközben a kicsik kezét fogva görnyedve járnak a lakásban. A fából készült merevítőhöz társul két hosszabb kapaszkodó, ezzel a szülők karja épp annyit hosszabbodik, hogy felállva, egyenes tartásban sétáltathatják a kicsiket. A felnőtt derekak bizonyára hálásak érte, hogy a gyermekeknek mennyiben jobb egy műanyag kapaszkodót fogni édesanyjuk vagy apukájuk keze helyett, az már kérdéses. Akinek megtetszik, 35$-ért veheti meg, ami nem egész 10.000 Ft-nak felel meg.


 

10. A kádzsugorító

Nagyszerű ötlet, mellyel vizet, energiát és helyet is spórolhatunk. A rugalmas, gumírozott, vízzáró szélekkel ellátott elemmel egyszerűen megfelezhetjük a kádat, és csak egy részébe kell vizet engednünk. A szárazon maradó oldalra bemászhatunk mi is, odakészíthetjük a fürdetőket, törölközőt. Sokat egyszerűsít a nagy kádban való fürdetésen, s mivel rugalmas, bármilyen szélességű kádba tehető. Sajnos nálunk még nem kapható, de az internetről kicsit több mint tízezer forintért megszerezhető.

 

Forrás: INSIDER / YouTube

 

Ezek a termékek a nyugati trendek, és hála az internetes vásárlás terjedésének, hazánkban sem csak a kiváltságosok juthatnak hozzá. A tengerentúli anyukák boldogan dicsérik az ilyen holmikat - neked hogy tetszenek? Örülnél neki, vagy ajándékoznál bármelyikből? Várjuk véleményeiteket!

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja