A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Spárgás-sonkás spagetti

Családinet [cikkei] - 2009-08-10
Egy újabb variáció spagettire: spárgás. Egészséges és finom is, még a gyerekek is szeretni fogják, ha megkóstolják.
Spárgás-sonkás spagetti

Hozzávalók:

spagetti50 dkg spagetti
2-3 szelet hajszálvékony bacon
5-6 dkg jó minőségű sonka, nálam most épp feketeerdei
20-30 dkg spárga
1 dl tejszín
1 fej salotta hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dkg vaj
olívaolaj


só, bors
reszelt parmezán
petrezselyem

Elkészítés:

A spárgafejeket levágtam, a szárakról eltávolítottam a fás részt, majd sós-cukros vízben néhány percig főztem a szárdarabokat, a fejeket csak egy-két percre dobtam a vízbe. Leszűrtem, hideg vízzel lehűtöttem, félretettem. Közben megmelegítettem a vaj és az olaj keverékét, a nagyon apróra vágott hagymákat megdinszteltem rajta, majd hozzáadtam a sonkát és a szalonnát. Kevergetve pirosra sütöttem, sóztam, borsoztam (bőven), majd ráöntöttem a tejszínt. Néhány perc alatt beforraltam a mártást, és a végén dobtam bele a spárgákat. Erre szedtem a kifőtt spagettit. Bőven adtam mellé reszelt parmezánt.

Forrás: http://fakanal.freeblog.hu

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja