A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Karanténsztorik: otthonoktatás négy fiúval, pizsamában

- 2020-04-07
Ti is le vagytok már maradva többnapnyi tanulnivalóval, és ez téged egyre kevésbé tud érdekelni? Olvasd el a négygyerekes anyuka tapasztalatait, és rájössz: ezzel nem vagy egyedül.
Karanténsztorik: otthonoktatás négy fiúval, pizsamában

A napok telnek, számolatlanul. Vagyis hazudok, számolunk mindenfélét. Csak a napokat nem.

A hételeji erős hétfő után a keddet elengedtem. Volt egyéb feladatom is, így a keddi tananyag egy részét szerdára helyeztük át. S mivel így a szerda ismét erősre sikeredett - bár egy fantasztikus borászat házhozszállítási lehetősége oldotta az estét, a csütörtököt megint lazábbra vettük.

Reggel gyönyörű friss, ropogós kenyérnek adtam életet, majd magával sodortak a teendők, és azon kaptam magam, hogy mire elkezdődtek a tanórák, az összlétszámunk fele még pizsiben volt (jó, több mint fele), így a mai napot hivatalosan is pizsiparti napnak tartottuk meg. Az ment kutyát sétáltatni, aki szorgosan felöltözött reggel.

Vagyis: pizsiben tanultunk, pizsiben főztünk, pizsiben készült el a fánk (mert hát nagy a pofánk :D), pizsiben locsoltunk, pizsiben néztünk filmet, pizsiben csináltunk mindent. Ma kivételesen este öltöztünk át. :D egy másik pizsibe :)

A tanulás elég lassú tempóban haladt. Olyan pizsisen lassúban. De hagytam. Nem sürgettem. Végülis van időnk. :) Bár délben felmerült kérdésként, hogy még egy kávét igyak, vagy megkostóljam a feljebb említett borászat borát (hiszen ma úgysem megyek sehova, mert pizsiben vagyok, no meg karanténban), de végül a kávé mellett döntöttem.

Ma egy igazi semmit sem csinálós napot tartottunk. Elengedtem mindent. És ismét csúsztattunk feladatokat péntekre. És számoltunk. Most hogy tanítom a matekot, látom, hogy épül be az életünkbe. Számoltunk feladatot, grammot, dekagrammot, decilitert, darabot, fánkot, pattogatott kukoricát, macskát, időt, percet, órát, kéréseket, felszólításokat, szavakat, mondatokat, tányért, poharat, kanalat, levelet, ismét feladatot, stb... Egyébként tudtátok, hogy a (kis)vakond csak a párválasztás idejére keresi a nőstény társaságát? :D Jó ez a home school :D meg legalább megtudtam, pontosan milyen virágok is nyílnak a kertemben. Egy-kettő ügyesen másnak álcázta magát az elmúlt években, de idén lebukott ;) :D

Holnap ismét szabálytkövetünk, és reggel felöltözünk. Holnap megtartjuk a "le a pizsamákkal" nemzetközi napot!

Forrás: Négy fiúval az élet/Facebook

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: Victoria_Borodinova / pixabay

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja