A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Harc a mobilok ellen: szekrénybe zárják egy általános iskolában a gyerekek telefonját hétfőtől

Németh Noémi - 2018-03-09
A telefonhasználatot a gyerekek érdekében fogják korlátozni egy hatvani általános iskolában.
Harc a mobilok ellen: szekrénybe zárják egy általános iskolában a gyerekek telefonját hétfőtől

Egyre nagyobb gondot jelent a tanítás alatti telefonhasználat: a gyerekek ha tehetnék, órán is interneteznének, szünetben is a telefonokat nyomkodnák a társas kapcsolatok erősítése helyett, a csörgés pedig gyakran megzavarja a tanítást is.
Mindezt úgy próbálják megakadályozni egy hatvani általános iskolában, hogy jövő héttől reggelente egy kosárban gyűjtik össze a diákok telefonját, majd kulcsra zárható szekrényben tárolják a készülékeket a tanítás végéig. Nincs kibúvó: fontos hívás esetén sem kaphatják vissza a gyerekek a mobiljukat a tanítási idő alatt, ám a titkárságról felhívhatják szüleiket, ha arra van szükség.

Ahogy az igazgató elmondta az RTL Klub Híradójában: a telefonhasználatot a gyermekek érdekében fogják korlátozni, döntésükkel pedig a szülők tanácsa, a diákönkormányzat és a nevelőtestület is egyetértett.
 

A gyerekek nemtetszése szinte borítékolható, nem érdemes azonban lázadni az iskola döntése ellen: aki nem adja le a telefonját, az először szaktanári figyelmeztetést kap, másodjára pedig már csak a szüleinek adják vissza a mobilját.

Egyes iskolákban egész nap kikapcsolt állapotban kell tartani a készülékeket, míg más iskolákba eleve be sem vihetik a gyerekek. A ti iskolátokban mi a szabály?

Kapcsolódó cikkeink, melyeket érdemes elolvasni:

Kép: ongchinonn / Pixabay

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja