SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Így élnek ma a világ első hetes ikrei - most 25 évesek

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-01-31
1997-ben születtek a McCaughey hetes ikrek, akikre hirtelen az egész világ felfigyelt. A négy fiú és 3 lány ma már 25 éves, szüleiknek pedig egy ideje a megszokottnál jóval csendesebbé vált az életük.
Így élnek ma a világ első hetes ikrei - most 25 évesek

Nem gondolták volna, hogy ennyire megváltozik az életük

Az amerikai család élete fenekestül felfordult, amikor megtudták, hogy hét babát várnak. Bobbi és Kenny McCaugheynak volt már egy egyéves kislánya, de szerettek volna egy kistestvért mellé. Mivel a nő nem tudott természetes úton teherbe esni, ezért termékenységi kezelést kapott. Az ultrahangon pedig pár hét múlva már jól látszódtak az embriók: szám szerint hét.

1997. november 19-én jöttek világra hetes ikrei, akik 1 és 1,5 kiló közöttiek voltak. 

A négy fiú és három lány közül öt baba egészségesen született, kettejüknek azonban cerebrális paralízise volt, ami a központi idegrendszert érintő sérülés. Alexis ma is járókerettel jár, de ő és másik sérült testvére is teljes életet élnek. 

A család rengeteg értékes adományt kapott a kicsik születése után, például egy 450 nm-es házat, egy olyan kocsit, amiben mindannyian elférnek, rengeteg pelenkát, dadák segítségét és állami egyetemi ösztöndíjat. 


Így élnek ma

A család mindig is kitüntetett médiafigyelmet kapott, a szülők pedig igyekeztek a lehető legjobbat nyújtani a gyerekeiknek. 

A hetes ikrek, Alexis, Brandon, Joel, Kelsey, Kenny, Natalie és Nathan ma már 25 évesek és mindannyian jól vannak. 

Négyen közülük már megházasodtak. És bár távol élnek egymástól, ünnepekkor rendszeresen összejön a család, és mindannyian úgy emlékeznek vissza a gyerekkorukra, mint életük legcsodásabb időszakára. 

A szülők eladták az adományként kapott házukat egy fiatal anyákat támogató szervezetnek. 

A nyolc gyerekből márcsak ketten laknak a szülőkkel.
 


 

Brandonból őrmester lett, és született egy kislánya feleségétől. 

Natalie férjhez ment és nővérként dolgozik. 

Kenny is megházasodott, ő bútorokat készít. Neki egy kisfia született. 

Joel és Nathan informatika szakon végeztek. 

Alexisnek bölcsészdiplomája van, és egy gyermekgondozó cégnél dolgozik. A jövőben szeretne még gyógypedagógiai végzettséget is szerezni.

Kelsey először riporterként helyezkedett el, most pedig egy orvosi rendelőben dolgozik. Arról álmodozik, hogy egy nap visszaköltözik szülővárosába, Iowába. 

Ami pedig a szülőket illeti, ők is jól vannak, bár egy kicsit csendesebben élik az életüket, mint azelőtt. 

"Nehéz, hogy már nincsenek ránk utalva. Már csak akkor tudjuk megmondani nekik, hogy mit csináljanak, ha felhívnak és tanácsot kérnek tőlünk valamiben" - mondta az édesanya.


Indexkép: TODAY / Youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja