SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKKarácsony

Nem, ne edd meg a Tide mosókapszulát! - Újabb életveszélyes kihívás terjed a kamaszok között

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2018-01-23
Úgy tűnik, hozzá kell szoknunk, hogy egyre több eszetlen internetes kihívás terjed el a kamaszok között. Az "Edd meg a mosókapszulát" - névre keresztelt ötlet azonban valószínűleg az eddigiek között is példátlanul nagy ostobaság.
Nem, ne edd meg a Tide mosókapszulát! - Újabb életveszélyes kihívás terjed a kamaszok között

Az internetes kihívások lényege, hogy a vállalkozó kedvű fiatalok – vagy kevésbé fiatalok – valamilyen nehéz vagy kellemetlen feladatot hajtanak végre, az erről szóló felvételt pedig lájkok reményében feltöltik valamilyen közösségi vagy videómegosztó oldalra.
Ezek között akadnak kimondottan ötletesek is, mint amilyen a #MaskOfChallange volt tavaly áprilisban: ennek keretében a Future nevű rapper Mask off című számának fuvolaszólamát játszották el valamilyen hangszeren a világ különböző pontjain. Más kihívások inkább jópofa játéknak tűntek, mint például a Cup Bowling Challange. Ennek lényege az volt, hogy egy műanyag poharat kellett egyetlen fújással a levegőbe röpíteni úgy, hogy egy másik pohárban landoljon.

Sajnos a kihívások többségére inkább a veszélyes ostobaság jelző illik. A leghírhedtebb közülük talán az volt, amelynek keretében 48 órára el kellett tűnniük a fiataloknak a családjuk elől, de voltak komoly fizikai sérüléssel vagy akár halállal is járó viccelődések is, mint a súlyos égési sérüléseket okozó „Tarts a kezedben sót és jégkockát” vagy a fojtogatós „játékok”.

Az Egyesült Államokban terjedő új őrület, a mosókapszula evés is ez utóbbi kategóriába tartozik. Az ötlet lényege, hogy a nálunk is kapható Tide mosókapszula olyan színes, mint egy cukorka, ezért milyen vicces is lenne elfogyasztani. A cég természetesen többször is jelezte, hogy ez a játék egyáltalán nem mulatságos. A mosókapszulában mérgező vegyi anyagok találhatóak, aki megeszi, annak szerencsés esetben csak hányással, hasmenéssel, esetleg nehézlégzéssel és ájulással kell megküzdenie, de a szer potenciálisan életveszélyes. Ha valaki mégis fogyaszt belőle, annak a mentők kiérkezéséig tiszta vizet vagy tejet kell adni.

Tavaly az amerikai mentők 220 mérgezéses esetet regisztráltak, ezek egynegyede volt szándékos. Idén már 37 ilyen ügyben riasztották a mentőszolgálatot.

A jelenséggel a YouTube is felvette a harcot, és jelezte, hogy a mosókapszula evést propagáló videókat a lehető leggyorsabban törlik az oldalról.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja