A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Őszi érettségi - Befejeződtek az írásbelik, hamarosan megkezdődnek az emelt szintű szóbeli vizsgák

Családinet - 2013-10-29
Rendben befejeződtek az őszi érettségi írásbeli vizsgái, hamarosan megkezdődnek az emelt szintű szóbeli vizsgák - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel.
Őszi érettségi - Befejeződtek az írásbelik, hamarosan megkezdődnek az emelt szintű szóbeli vizsgák

A hivatal tájékoztatása szerint a tanév rendjében meghatározott tíz nap alatt 197 vizsgahelyszínen mintegy 19 600 diák tett írásbeli vizsgát.
    
Az őszi vizsgaidőszakban az előrehozott érettségi vizsgára jelentkeztek a legtöbben. A középiskolák alacsonyabb évfolyamaira járó diákok több mint 11 300 ilyen vizsgát tesznek le idén ősszel, ez az összes vizsga 49 százaléka. Jelentős még a "rendes" érettségi vizsgák száma, több mint 3 ezer (13 százalék). A letenni kívánt javító vizsgák aránya 22 százalék, míg a szintemelő vizsgáké több mint 8 százalék.
    
Az írásbelik szervezése során az OH munkatársai a vizsgázók számára 65 195 feladatlapot és CD-t csomagoltak be közel 6 190 biztonsági fóliatasakba, és juttattak el azokat időben a helyszínekre. A csomagolás és a kiszállítás a több lépcsős ellenőrzési rendszer és az abban dolgozó hivatali munkatársak, szállítók, járási hivatalok és iskolaigazgatók pontos munkájának köszönhetően hibamentes volt - olvasható a közleményben.
    
Múlt szombaton mind a 296 vizsgaanyag (feladatlapok, javítási-értékelési útmutatók, egyéb elektronikus anyagok) felkerült a www.oktatas.hu honlapra. A vizsgadolgozatok kijavítása után a diákok a vizsgaszervező iskolában megtekinthetik dolgozataikat és - amennyiben úgy találják, hogy az elbírálás nem a javítási-értékelési útmutató szerint történt - észrevételt tehetnek a javítással kapcsolatban. Az emelt szintű dolgozatok megtekintésének dátuma országosan egységesen november 4-e. A középszintű dolgozatok megtekintési ideje a vizsgaszervező iskola döntésétől függően, ettől eltérhet.


    
Azok a vizsgázók, akik közvetlenül a vizsgaszervező kormányhivatalok valamelyikénél jelentkeztek az érettségire, a vizsgabehívójukról, illetve az OH honlapjáról tudhatják meg, hol tekinthetik meg a kijavított vizsgadolgozataikat. A megtekintés ideje számukra - a vizsga szintjétől függetlenül - szintén november 4. - írta a hivatal.
    
A közlemény szerint az emelt szintű szóbeli vizsgákat november 6-12. között rendezik, ezalatt 3 931 szóbeli vizsga lesz, 50 helyszínen, 410 tantárgyi bizottság előtt. Az érettségizők emelt szinten 42-féle vizsgatárgyat választottak, ezen mindegyikéből van szóbeli is. Az emelt szintű vizsgákat a húsz megyei, illetve fővárosi kormányhivatal (KH) szervezi. A szóbeli tételeket az OH készítteti el, és a KH-k közreműködésével juttatja el a három tagú tantárgyi bizottságokhoz. A vizsgázó teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja a tárgy leírásában, jogszabályban rögzített szempontok alapján, egyéni értékelő lapon külön-külön értékeli, majd az egyéni értékelések egyeztetése után közösen tesznek javaslatot a minősítésére. A tantárgyi bizottság egyéni osztályozó ívet állít ki minden vizsgázóról, amelyet a vizsgaszervező KH megküld az illetékes érettségi vizsgabizottság részére.
    
Az emelt szintű szóbeliket a középszintű szóbeli vizsgák követik november 21-29. között.

Forrás: MTI
Fotó:
Ambro - FreeDigitalPhotos.net

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja