SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ilyen az élet három gyerekkel - vicces videó három testvérről

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2021-03-17
A háromgyerekes anyukák egyetértenek abban, hogy mindhárom gyerekük külön egyéniség, még akkor is, ha ikrek vannak közöttük. Egy amerikai srác videóra vette, milyen az élet egy olyan családban, ahol három gyerek van.
Ilyen az élet három gyerekkel - vicces videó három testvérről

TJ Therrien remek görbe tükröt mutat arról, hogy mennyire különbözőek lehetnek a testvérek. Videójában a legidősebb testvér rendes, szófogadó és normálisan viselkedik, a középső testvér különc, kissé bohókás, és mindenből viccet csinál, a legkisebb testvér pedig uralkodó, hisztis, és minden problémát másra hárít, valamint rendkívül szófogadatlan. Az amerikai srác két kisfiú és egy kislány apukája, így volt honnan ihletet merítenie ehhez a vicces videóhoz (minimális angoltudás szükséges):

Persze, ezt nem kell készpénznek venni, azonban az valóban igaz, hogy egy háromgyerekes családban igencsak különbözőek lehetnek a gyerekek.

A legidősebb testvérek általában maximalisták. Mivel ők az első gyerekek a családban, nincs mellettük egy idősebb testvér, aki terelgetné őket, így mindent a szüleiktől lesnek el. Látják, hogy rend és tisztaság van a házban, és olyan példa van előttük, amit pontosan követnek. Ha lecseppen egy csepp tej, azonnal feltörlik, és mindenben a legjobbat akarják nyújtani, hogy a szülők büszkék legyenek rájuk. A szülők nagy valószínűséggel túlféltik őket, így nem mernek annyira gyorsan nyitni a világ felé, inkább óvatosan közelítenek mindenhez, mi számukra ismeretlen.

A középső testvér a lázadó a családban, a legidősebb testvér teljes ellentétje. Ő nem azzal próbálja meg felhívni magára a figyelmet, hogy mindent tökéletesen csinál, hanem inkább azzal, hogy kilóg a sorból. Számukra örök küzdelem az élet, hiszen a legidősebb testvér élvezi a kiváltságokat, míg a legfiatalabb minden probléma alól kihúzza magát és sohasem kap büntetést. A középső testvérek megtanulnak gondoskodni magukról, és megszerezni azt, amit szeretnének. Jól kezelik a csalódást, hiszen a hosszú évek alatt hozzászoknak, valamint kompromisszumkészek és nagyon diplomatikusak tudnak lenni, ha a helyzet megkívánja.

A legfiatalabb testvért már nem figyelik árgus szemmel a szülők, így ő sokkal szabadabb gyerekkorban részesül. Szeretik megnevettetni a körülöttük lévőket, nagyon barátságosak, viszont könnyen manipulálnak, ezáltal a szüleiket is sokkal egyszerűbben irányítják. Ők még a középső testvérnél is lázadóbbak, általában velük van a legtöbb probléma, hiszen ők „el vannak kapatva”. Számukra a testvéreik mindig gyorsabbak, ügyesebbek, és okosabbak lesznek, így tényleg csak úgy tudnak kitűnni a tömegből, ha folyamatosan feltűnést keltenek.

Természetesen a szülők számára nem lehet egyszerű három különböző gyerek nevelése, de sok szeretettel, megértéssel, odaadással és egyforma nevelési stílussal egészséges mértékűre csökkenthető a rivalizálás.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja