SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Természetes módszerek, amikkel növelheted a fogantatás esélyét

Családinet [cikkei] - 2022-04-20
 [X]

Míg régen a természetre bízták a fogantatást és a terhesség alakulását, addig napjainkban jóval tudatosabban szokás felkészülni a babavárásra és az utána való időre is. Egyrészt, mert egyre több nő szenved attól, hogy nem tud teherbe esni, másrészt a genetikai rendellenességeket is célszerű kivédeni már a lehető legkorábban. A drasztikusabb orvosi vizsgálatok és gyógyszerek szedése helyett először érdemes a legegyszerűbb, ám annál fontosabb dolgoknál kezdeni a felkészülést.
Természetes módszerek, amikkel növelheted a fogantatás esélyét

A következőkben olyan természetes módszereket sorolunk fel, amelyekkel növelheted az esélyeiteket, amennyiben éppen babát terveztek.

 

Mindennek az alapja: az életmód

Mielőtt rátérünk a konkrét tippekre, fontos leszögezni, hogy a helyes életmód nagyon sokat hozzátehet a fogantatás sikeréhez. Klisés, de az egészséges és változatos étrend mindennek az alapja. A megfelelő vitaminok és tápanyagok szervezetbe juttatása fontos, hiszen a tested úgy fogja ítélni, hogy minden adott egy új élet kihordására. A zöldségekben, gyümölcsökben gazdag étkezés, illetve a cukor és szénhidrát minimalizálása rendkívül jótékonyan hat a szervezetünkre és annak működésére.

A mozgás bizonyítottan jótékonyan hat az izomzat, a csontok egészségének megőrzésére, az emésztés megfelelő működésére, a stresszre, a fáradtságra és a libidóra is. Tehát a rendszeresen mozgóknak nagyobb esélyük van a teherbeesésre. Végül, de nem utolsósorban érintenünk kell a stressz kérdéskörét is: az elmúlt évtizedekben ez a mindennapjaink részévé vált, ami nemcsak a közérzetünkre, hanem az egészségünkre is kihat. Igyekezz kerülni az ilyen helyzeteket, meditálj és összpontosíts a belső békédre!

 

Természetes módszerek, amikkel növelheted a fogantatás esélyét

Íme néhány tipp, amelyekkel célzottabban is segítheted a fogantatást. Bár egyik sem ígéri, hogy 100%-os biztossággal terhességhez vezet majd, hozzásegíthetnek az áldott állapot eléréséhez.

Peteérés-kalkulátor

A peteérés-kalkulátor segítségével kiszámolhatjuk, mely napokon vagyunk fogamzóképesek, de a lehetséges teherbeesés időpontját is ki lehet vele mutatni, ami hasznos támpont lehet minden nő számára.

Méhpempő

A méhpempő szabályozza a hormonháztartást, elősegíti az ovulációt. Általában négyhetes kúrát javasolnak – ez nagyban támogatja a szaporító szervek működését és a szexuális tevékenység sikerességét is.

Vitaminok és ásványi anyagok

Egyes vitaminok fogyasztására is különösen ajánlott odafigyelni. Az egyik a B9-vitamin, azaz a folsav. Ezt általában terhesség alatt szokás szedni, de már babavárás előtt is ajánlott. Segít a magzatkárosodás csökkentésében, az egészséges teherbeesést pedig növeli. A B6-vitamin az ösztrogén- és progreszteronszint szabályozását befolyásolja, amelyeknek fontos szerepe van a fogantatásban. A progreszteron azért felel, hogy a fogantatás után is fennmaradjon a terhesség. A C-vitamin támogatja az immunrendszer egészségének és normális működésének fenntartását, segíti a vas felszívódását, illetve a progeszteronhormon termelődését is.

Az Omega-3 zsírsavak is hozzájárulhatnak a sikeres teherbeeséshez. Ezt a szervezet nem képes természetesen előállítani, de támogatja a petefészkek megfelelő működését, a méh vérellátását, és a hormonszintet is szabályozzák. Nemcsak a nők, hanem a férfiak termékenységére is jó hatással van, ugyanis a nők esetében az ösztrogénszintet szabályozza, míg a férfiaknál a spermiumok mozgékonyságát javítja.

Gravitáció

Régóta alkalmazott módszer, és nem bizonyított a hatásossága, de semmit nem veszítünk azzal, ha kipróbáljuk. Az aktus után feküdj a hátadra, sőt a lábakat is a magasba emelheted, hiszen ezzel is segíted a spermiumokat, hogy elérjék a petét és megtörténjen a megtermékenyülés.

 

Mikor forduljunk szakemberhez?

Ne essünk kétségbe, ha az első hónapokban sikertelenül próbálkoztunk, hiszen a fogantatás egy igen bonyolult és összetett dolog, amely nagyon sok tényezőtől függ. Az orvosok egy évnyi próbálkozás után javasolják a különböző meddőségi vizsgálatokat, amelyek választ adhatnak arra, miért volt eddig sikertelen a próbálkozás.
 
Ha erre kerülne sor, mindenképp őrizzük meg a nyugalmunkat és ne essünk kétségbe! A rágörcsölés, a folyamatos stressz csak árt a testünknek és a lelkünknek, ez pedig azt is gátolni fogja, hogy teherbe essünk.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja