SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hiába várunk a gólyára...

Benke Edina [cikkei] - 2018-10-19
Egyes kutatási eredmények szerint a gyermekáldásra várakozók jelentős hányada orvosi szempontból teljesen egészséges és alkalmas a fogamzásra. Egészséges nő és egészséges, nemzőképes férfi, a várva várt kisbaba mégsem fogan meg.
Hiába várunk a gólyára...

Erre számos magyarázat született. Vannak nézőpontok, amely szerint a fő ok a stressz, hiszen maga létfenntartás annyira sok energiát elvesz, hogy már nem jut energia a fajfenntartásra. Egy másik nézőpont, hogy a megszülető baba kivonja az anyát a munkából, ami komolyabb anyagi terheket ró a családra.

Az egyértelmű, hogy léteznek nehézségek, amelyek hátráltatják a fogantatást. Ilyenek például a környezeti ártalmak, a dohányzás, a plusz kilók, az alkoholfogyasztás. Ezek egyenként is csökkentik a teherbeesés lehetőségét és ez hatványozottan igaz, ha a felsoroltak közül több is fennáll. Azt is kevesen tudják, hogy akár egy mezei fogínyvérzés is hatással lehet a fogamzó képességre. Azután ott van ősanyáink természetes fogamzásgátló szere, a zöldborsó, ki gondolna erre? A babát tervező leendő anyuka jól teszi, ha ezekre is odafigyel.

Ugyanakkor arra is gyakran találhatunk példát, hogy alternatív gyógymódok segítségével orvosilag meddőnek diagnosztizált párok esetében is megérkezik a várva várt baba. Nem csoda ez, ha képesek vagyunk önmagunkra test-lélek-szellem egységének szintjén, holisztikusan tekinteni. Amikor a kibillent egyensúlyt valamelyik szinten sikerül visszaállítani a siker sem marad el.


Kép: pixabay / TerriC

Sajnos nem létezik egyetlen mindenkinél alkalmazható és működő termékenység növelő módszer, de ha a pár megtalálja a számára leginkább megfelelőt, akkor az orvosi véleménytől függetlenül kopogtathat a gólya.


A lélek akadályai

A hétköznapok taposómalma, a létfenntartásért folyó napi küzdelem mellett a családon belül meg nem oldott konfliktusok is nehezíthetik a teherbe esést. Ha nem jön a baba érdemes a figyelmünket a lélek mélyén megbújó akadályok felé is fordítani.  A hozzánk érkező kicsi lélek nem tud közöttünk maradni, ha a szülők feloldataln lelki konfliktusaik miatt még nem készek fogadni őt. Olyan, mintha a felhő tetején ücsörögnének és várakoznának. Várnak a lelkilek, fizikailag és energetikailag is felkészült szülőkre.

A generációs mintákra is érdemes lehet ránézni. Milyen helyzetben vannak a családomban a nők, az anyák? Ha a családomban a nőknek általában egyedül kell megbirkózniuk az anyai és a háztartási teendőkkel, a gyermeknevelés terheivel, az lehet a leendő anyuka számára túlságosan is félelmetes. Érezheti a lélek szintjén, hogy ő ezzel nem bírkózik meg. Ebben az esetben is elmaradhat a várva várt gyermekáldás, hiszen nagyon erős a tudattalan motiváció ennek elkerülésére.

A gyermekáldás elmaradása mögött akár több emberöltőre visszavezethető lelki sebek is rejtőzködhetnek. Ezek akár külön-külön is akadályozhatják a baba megfoganását, de együttesen már magas falként tornyosulnak a baba és édesanya között. A fal bontásához érdemes őszintén szembe nézni örökölt sebeinkkel, az elődeink sebeivel, amelyet a génjeinkben hordozunk. Apró lépésenként begyógyítva őket nyithatunk ajtót kisbabánknak. Nehéz terület ez, hiszen hajlamosak lehetünk elbagatellizálni a felmenőinkkel történteket, de az sem szokatlan, hogy a családi rendszer súlyos titokként hordozza traumáját.  Különösen igaz ez, amikor a nők a családban valamely szégyenteljes esemény például egy erőszaktevés áldozatává váltak.

Előfordulhatnak teljesen felfoghatatlan mértékű félelmek a várandósságtól, a szüléstől. Ez lehet egy „örökölt” félelem és lehet egy saját félelem. Az a kép, amely bennem él a szüléssel kapcsolatban nagyon mélyről érkezik. Mégpedig a saját születésem történététől, attól, amit kisbabaként átéltem. Előfordulhat, hogy ez a történet áll a babavárás útjában. Ebben az esetben a születési történet átírása adhat feloldást, megoldást az elakadásban.


Felülírni a mélyben futó programokat

Szerencsére ma már hatékony módszerek állnak rendelekezésünkre a tudattalan mélyén futó programok átírására is. A generációkon át hordozott lelki sebek felkutatására és feloldására például a családállítás keretei nyújthatnak megfelelő segítséget. Ugyanígy segítséget jelenthet a kinezológia, a ThetaHealing, Acces, vagy akár egy Bach virágterápiás kezeléssorozat is.

Amikor a lélek elakadásai már a test szintjén is jeleznek, akkor szerencsés lehet a szomatodráma módszerét segítségül hívni, amely nagyon erősen képes támogatni a test öngyógyító folyamatait.


Mit tehetek még?

Amikor minden igyekezet ellenére üres marad a gyerekszoba bekapcsolhatnak az önhibáztatások, akár a pár mindkét tagjánál. Ilyenkor is érdemes lehet találni egy rokonszenves stresszoldó módszert, kezelőt, terapeutát. Jól jöhet például egy támogató pszichoterápiás folyamat, de lehet ez Holistic Pulsing kezelés, autogén tréning, meditáció. Érdemes addig keresni, amíg a számomra leginkább megfelelő megoldásra rábukkanok.


Az őszinteség elengedhetetlen

És csodákra is képes. Néha az is elegendő a változáshoz, ha a pár egyik vagy mindkét tagja szembenéz a valódi érzelmeivel. Valóban szívből szeretném már a babát? Elképzelhető, hogy csupán a környezet nyomása miatt tervezem a megszületését. Könnyen lehet, hogy igazából még várnék, anyagi biztonságot szeretnék, szükségem van még a szabadságomra, még tanulni szeretnék és még sorolhatnám.

Természetesen nem mindig van lehetőség már a várakozásra, hiszen a nagy mumus az idő, mert abból kifuthatunk. Ebben az esetben is nagy segítségemre lehet az őszinteség, hiszen, ha rálátok arra, hogy tulajdonképpen még nem is szeretném, akkor már egy egészen más szinten hozhatom meg a döntésem: Igen, igazából még most sem szeretném, de képes vagyok most minden mást félre tenni azért, hogy ő megszülethessen.

És természetesen lehetséges, hogy kicsit távolabb lépve az akarástól egy egészen más döntést hozok majd.  Érezhetem, hogy én ezeket az igényeket nem tudom most háttérbe sorolni. Ez az akarás még nem belőlem fakad. Ebben az esetben pedig nem gyötröm tovább önmagam és a testem, adok önmagam számára még időt és amikor megérik bennem a pillanat a baba minden gond nélkül érkezik majd.


Csoda teremhet, ha megszűnik az elvárás

Minél nagyobb az elvárás, annál nagyobb a belső ellenállás... Nem szabad figyelmen kívül hagynunk ezt az egyszerűnek tűnő, de nehezen kivitelezhető utat sem. Megtörtént és nem egyedi eset, hogy a sokéves lombik programban fogant gyermek után az anyuka spontán teherbe esett és csupán annyi történt, hogy megszűnt az „akarom”. Ebbe a könnyed energiába már spontán, örömmel kapcsolódott a baba az anyukához. Amikor túl hangos az „akarom” szintén érdemes lehet támogatást kérni, hogy az őrületes belső elvárástól sikerülhessen eltávolodni.


Keresd a saját utad!

Mint legfontosabb tanács, talán ezt emelném ki. Vannak, akik a természet patikáját kutatják fel és a gyógynövények, gyógyteák, méhpempő vagy csodagomba segítségét kérik. Vannak, akik családállításra mennek, vagy a szomatodráma módszerét veszik igénybe. Mások meditálnak, vagy autogén tréninget tanulnak és az is lehet, hogy ezeket kombinálják. Válaszd azt, ami számodra a leginkább biztonságos, szimpatikus, keresd bátran az utad! A csodás gyógyhatások mellett ezek a természetes szerek, módszerek a sikerességhez kapcsolódó hitet is erősítik és oldják a tehetetlenség érzését. A természetes gyógymódok szelíden hangolják a női testet az anyai minőség és a kisbaba befogadására.

„Az életben vagy minden csoda, vagy semmi sem az” – ez a gondolat Einsteintől származik és nagyon megragadott engem. Én úgy döntöttem, az elsőt választom, mert akkor bármi megtörténhet, ha megengedem.

Indexkép: pixabayDanEvans

Benke Edina


Benke Edina
Termékenység szakértő, családállító

Elérhetőségeim:

Telefon: +36 20 384 6065

E-mail: info@sorshalo.hu

Honlap: www.sorshalo.hu

www.kilenc.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja