SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10 + 1 hasznos tudnivaló a Méhpempőről

Családinet [cikkei] - 2016-05-30
 [X]

A méhpempő csodálatosan képes támogatni az emberi szervezetet egészségének megőrzésében, valamint a különféle egészségügyi problémáinak megoldásában. A méhpempő hatásai rendkívül sokrétűek és összetettek, ezért szinte minden életfunkcióra pozitív hatást tud kifejteni, miközben nem ismerünk káros mellékhatásokat.
10 + 1 hasznos tudnivaló a Méhpempőről

 

10+1 érdekesség a Méhpempőről

 

1.)

A friss méhpempő kiváló vitalizáló szuperélelmiszer, melyet az is bizonyít, hogy a méhkirálynő – aki a méhek közül egyedüliként kizárólag méhpempővel táplálkozik – akár 30-40-szer hosszabb ideig marad életben, mint a többi méh. A méhek kifejlődése a lárvákból pedig csak a méhpempő hatására lehetséges.

2.)

A méhpempő eredményesen erősíti meg immunrendszerünket, ráadásul rendkívül erőteljes antibakteriális és vírusellenes hatásai is vannak, minek köszönhetően igen nagy hatékonysággal képes megelőzni a fertőzéseket és betegségeket, köztük az influenzát is.

3.)

A méhpempő agyunk és gondolkodásunk egyik legkiemelkedőbb támogatója, mivel agysejtjeink valósággal felpezsdülnek a hatására. A méhpempőben megtalálható az acetilkolin nevű vegyület, mely nélkülözhetetlen az agysejtek közötti kommunikációhoz. Éppen ezért a méhpempő kivételesen hatékonyan tud fellépni a gyengélkedő agyi teljesítmény és valamennyi idegrendszeri problémával szemben.

4.)

A méhek nagyon kevés méhpempőt állítanak elő, csupán életük első pár napjában fogyasztják, és csak és kizárólag a méhkirálynő az, aki egész életében ezzel táplálkozik. Így egy átlagos méhcsalád csupán pár száz gramm méhpempőt állít elő évente rengeteg energia-befektetéssel.

Méhpempő - méhek

Éppen ezért a méhpempő ára magas, hiszen egy hozzáértő méhész is csak 500-800 gramm közötti méhpempőt tud begyűjteni egy méhkaptárból évente. Ezért ma a piacon 100 gramm friss, tiszta méhpempő ára 15 ezer forint körül mozog.

5.)

A méhpempő hozzájárul teljes szervezetünk méregtelenítéséhez, hiszen rendkívül nagy mennyiségű és sokféle tápanyagot tartalmaz, melyek egymást kiegészítve és egymással összhangban támogatják szervezetünket a méreganyagoktól való megszabadulásban.

6.)

A méhpempő egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy kivételes hormonális kiegyensúlyozó hatással rendelkezik. Ezt annak köszönheti, hogy képes rávenni a belső elválasztású mirigyeket arra, hogy fokozzák annak a hormonnak a termelését, amiből keveset állítanak elő. Éppen ezért a méhpempő szinte minden olyan betegség és állapot kezelésében hatékony lehet, mely esetén alacsony hormonszint tapasztalható.

7.)

A friss méhpempőnek köszönhetően már nagyon sokan voltak képesek leküzdeni a meddőség reménytelennek tűnő állapotát, mely szintén hormonális hatásainak köszönhető. A méhpempő egyaránt segíti a nőket és férfiakat is abban, hogy helyreállítsák hormonrendszerük egyensúlyát, s így létrejöhessen a terhesség. A méhpempőt azoknak is érdemes fogyasztania babavárás előtt, akik egyébként egészségesnek érzik magukat, hiszen a méhpempő a teljes szervezetet feltáplálja.

8.)

A méhpempő intenzíven táplálja bőrünket és hajunkat is, mivel nagy mennyiségű B-vitamint tartalmaz, valamint található benne hyaluronsav és kollagén is, melyek a sejtek rugalmasságáért felelősek. Ezért a friss méhpempő nem csupán belsőleg, hanem külsőleg is képes megfiatalítani szervezetünket.

9.)

A méhpempő hozzájárul a kortizol termelődésének fokozásához, minek köszönhetően jelentősen lassítja az ízületi degeneratív folyamatokat, és támogatja a porcszövetek regenerálódását is. Gyulladáscsökkentő hatásai révén pedig felgyorsítja a gyulladt ízületek gyógyulását.

10.)

A tiszta méhpempő segíthet a változókori, klimaxos tünetek megszüntetésében is, így többek között hatékonyan vethető be a fokozott szőrnövekedés ellen, enyhíti a szív-és keringési zavarokat, valamint jelentősen csökkenti a csontritkulás kialakulásának kockázatát is.

Tiszta méhpempő

+1.)

Nem mindegy, hogy honnan és milyen méhpempőt vásárol, mivel sajnos található a piacon igen sok gyenge minőségű, hamisított méhpempő, melyeket olcsóbban árulnak. Ezért semmiképpen nem ajánlott olyan helyről beszerezni, ahol 100 gramm méhpempőt 10 ezer forint alatti áron kínálnak.

Például Teleshopos TV műsorokból igen kockázatos lehet méhpempőt vásárolni. Olcsón kínálnak valamilyen méhpempőre hajazó anyagot, amely esetében akár az is előfordulhat, hogy antibiotikumokkal kezelt méhek állítják azt elő.

Ezért mindig legyen óvatos, és ne kockáztasson pár ezer forintért! Menjen inkább biztosra, és vásároljon megbízható helyről tiszta, minősített méhpempőt, mely ugyan magasabb áron van, de garantáltan biztonságos és hatásos.
 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja