SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Meglepő lista anyukáktól: 10 titok, amitől könnyebb az anyaság

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-01-25
Rád melyik pont igaz?
Meglepő lista anyukáktól: 10 titok, amitől könnyebb az anyaság

Anyukákat kérdeztünk arról, szerintük mi az, ami könnyebbé teszi az anyaságot, ők hogyan könnyítik meg maguknak a mindennapokat, és hogy miért szeretnek édesanyák lenni.

1. BKV

Minden járművön szó nélkül átadják a helyet, ha gyerekkel vagyok, sőt, ha babakocsival szállok fel a buszra vagy villamosra, jegy vagy bérlet felmutatására sem kötelez a sofőr. De olyan is volt, hogy jött az ellenőr a villamoson, és már mutattam volna a bérletet, kotorásztam a táskámban, de ő azt mondta kedvesen: ”Hagyja csak!” Ha akarnék, ingyen is utazhatnék, senki sem büntetne meg. 

2. Alvás

Bármikor aludhatok napközben is, amikor a kisbabám alszik. Ezt jó párszor is szoktam használni, még akkor is, ha könnyebb volt az éjszaka. Már teljesen átálltam erre az üzemmódra, míg régebben nem engedhettem meg magamnak, hogy nappal is aludjak.

3. Játék

Többször is előfordult már, hogy azért vettem meg egy játékot, mert nekem tetszett. Arra gondoltam, hogyha a gyereknek nem jönne be, akkor majd én játszom vele. 

4. Puki

Amikor pukizok, mindenki azt gondolja, hogy a gyerek volt.

5. Kifogás

Ha nincs kedvem valahova elmenni, egyszerűen csak azt mondom, hogy beteg a gyerek. Tudom, tudom, nem szép dolog, viszont ennél tökéletesebb kifogásom még életemben nem volt!

6. Utazás

Eljuthatok olyan helyekre, ahová gyerekkoromban nem volt lehetőségem. Az egyik kedvencem a játszóház, főleg az a része, ahol kis színes golyók közé lehet leérkezni a csúszdáról. Gyerekkoromban mindig ki akartam ezt próbálni. De már azt is nagyon várom, hogy az egész családdal elmehessünk olyan helyekre nyaralni, mint pl. Párizsban a Disneyland, vagy Ausztriában a Safari.

7. Szoptatok, ehetek!

Ha egy kicsit több édességet vagy más finomságot eszem, és ezt valaki szóvá teszi, akkor tiszta lelkiismerettel érvelhetek úgy, hogy de hát kérem, én szoptatok, kell az energia! Ugye, hogy ebben senki sem találhat kivetnivalót?

8. Takarítás

Mióta gyerekem van, azóta sokkal többet takarítok, mint régebben. Igen, ez egyfelől rossz is, de én csak a jó oldalát látom benne: végre van, ami motivál, hogy kitakarítsak, és sokszor végre szép tiszta az otthonunk - még akkor is, ha néha úszik az egész lakás.

9. Sok gyerek, kevesebb gond

Minél több gyereked van, annál könnyebb az anyaság. Hidd el, egy tapasztalt 5 gyerekes anya mondja ezt. Kettő után már meg sem érzed a különbséget. Az a jó, hogy egy idő után a nagyok segítenek a kicsiknek például öltözködni, fogat mosni, mesét olvasni, fürdeni, stb. Így anya élete egyre könnyebbé válik.

10. Megváltoztam

Mióta anya vagyok, azóta sokkal jobb emberré váltam. A gyerek a legnagyobb tükör. Sokszor rám szólt, hogy anya, ne nézd már a telefonodat, azt nem szeretem, inkább játsszunk! Na én akkor döbbentem rá, hogy milyen igaza van. Azóta szinte csak akkor használom, ha alszik. Ő a legfontosabb az életben, és nagyon sok mindenre tanított engem. Talán többre, mint én őt. Érte érdemes változni, jobb emberré válni. Mert anya csak egy van.

Indexkép: Анастасия Триббиани fotója a Pexels oldaláról

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja