A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szász-Kovács Emese: "Edzés után se dőlhetek hátra, az ikreim gondoskodnak a plusz edzésről!"

Tóth Nikolett - 2021-02-24
Kiváló sportoló, csodálatos anyuka és remek feleség. Olimpiai győzelme miatt az egész ország büszke rá. Természetesen szeretne duplázni, és ezért mindent meg is tesz. Keményen edz, de közben arra is odafigyel, hogy rengeteg minőségi időt tölthessen a másfél éves gyerekeivel. Keveset alszik, mégsem fáradt. Élete legboldogabb időszakát éli. Hogy tud minden területen helyt állni? Erről beszélgettünk.
Szász-Kovács Emese: "Edzés után se dőlhetek hátra, az ikreim gondoskodnak a plusz edzésről!"

Épp edzésre tartott, amikor az interjú miatt hívtam. Mint mindig, most is mosolyogva vette fel a telefont. Szász-Kovács Emese ha akarná, se tudná letagadni, hogy mennyire boldog. Az olimpiai győzelem után férjhez ment, másfél évvel ezelőtt pedig megszülettek ikerbabái, Maja Magdolna és Levente Győző.

”Soha nem voltam egy szomorkás, de ez az időszak extrán boldog.” – mondja a sportoló.

Pedig kemény időszakon van túl. Veszélyeztetett terhes volt, császármetszéssel szült, mégis már szülés után 7 héttel elkezdett edzeni. Szerencsére jól reagált a szervezete a mozgásra. 7 hónaposak voltak a gyerekei, amikor először indult versenyen. Most 6 edzése van egy héten, de nevetve meséli, hogy otthon a gyerekekkel napi szinten vannak plusz edzései.

”Nagyon elevenek, le se tudom venni róluk a szememet. Egész nap rohanok utánuk, mert szinte meg sem állnak, kergetőzünk, játszunk, szóval jól el tudok fáradni ebben is. Régen egy-egy edzés után kényelmesen hátra dőltem a kanapén, most ezt nem tehetem meg, de egyáltalán nem bánom.” – árulja el az olimpiai bajnok párbajtőrvívó.

Hozzáteszi, hogy kezdetben, amikor a felkészülése miatt távol volt gyerekeitől, akkor nagyon aggódott.

”Szinte percenként hívogattam a családot, hogy minden rendben van-e. Anyukám és a családom szokott rájuk vigyázni általában. Tudtam, hogy jó kezekben vannak, és nyugodtan elmehetek pár órára, mégis meg kellett szoknom ezt az új helyzetet.” – mondja a gyönyörű anyuka.

Szász-Kovács Emese azt mondja, a járványhelyzet miatt most kevesebb az edzőtábor, de előfordult már, hogy csak másnap tudott hazamenni a családjához. Most lesz az első olyan alkalom, hogy 3 napig lesz tőlük távol.

”Debrecenbe megyek majd edzőtáborba, onnan sajnos nem tudok majd hazamenni. Igazából akkorra érnék haza, amikor ők már alszanak, reggel pedig olyan korán kellene indulnom, amikor még nem ébredtek fel.” – mondja Emese.

Azt mondja, ez a 3 nap egy főpróbája is lesz majd a világkupának, akkor ugyanis még hosszabb időre kell majd elmennie.

”Nagyon sokat gondolok rá, hogy milyen lesz az az időszak nélkülük. Leginkább nekem kell felkészülnöm arra, hogy azokban a napokban nem lehetünk együtt. Ők ugyanis nagyon jó gyerekek, bárki vigyáz rájuk, mindenkivel szeretnek lenni és szerencsére nem sírnak utánam.” – meséli az édesanya.

A magyar olimpikon egyébként azt is elárulta, hogy később szívesen magával vinné majd a gyerekeit egy-egy versenyre. Szerinte sok erőt adnának neki egy-egy éles helyzetben.

”A vírushelyzet miatt most nem tudom őket magammal vinni, de még egyébként is nagyon kicsik, nem tenném ki őket egy-egy nagyobb utazásnak. Később, ha már nagyobbak lesznek és én is aktív sportoló maradok, akkor egy-két európai versenyre szívesen elvinném őket. Úgy gondolom, hogy most még itthon vannak a legjobb helyen, a családi környezetben, de remélem, hogy a jövőben sokat utazhatunk majd velük.” – mondja a sportoló.

Az olimpiával kapcsolatban még semmi sem biztos. Emese nagyon szeretne kijutni, és ezért mindent meg is tesz.

”Egyetlenegy lehetőség van kijutni az olimpiára, egyetlenegy kvóta van, egy európai zónakvalifikációs versenyen, ahol minden európai országból olyan versenyzők vehetnek részt, akik nem szereztek kvótát se a csapattal, sem pedig egyéniben a világranglistáról. Még az sem biztos, hogy engem indítanak Magyarországról, de ha engem indítanak, akkor megpróbálom megnyerni azt a versenyt. Ami nem egy könnyű feladat, de azért vágtam bele, hogy bizonyítsak, úgyhogy remélem sikerül majd.” – bizakodik a magyar olimpikon.

Amikor Emese nem edzésen van, akkor, ahogy ő fogalmaz, otthon edz. Néha kevés ideje jut alvásra vagy egy kis kikapcsolódásra, mégis úgy érzi, hogy így teljes az élete. Anyaként, feleségként és sportolóként.

”Szerintem mind a kettő csak tölt. Amit soha nem gondoltam volna például, hogy ezt a fáradságot, amiben vagyok, ezt el tudom felejteni. Tölt a vívás is és töltenek ők is nagyon.” – mondja mosolyogva.

Hogy gyerekei örökölték-e a sportszeretetet, az, mint mondja, csak később fog kiderülni. Szeretné, ha sportolnának majd, de meg fogja adni nekik a választási lehetőséget és bárhogy is alakul az életük, mindenben támogatja majd őket.

Képek forrása: Szász-Kovács Emese instagram oldaláról

Olvasd el Béres Alexandrával készült interjúnkat is!

Így tornázik Béres Alexandra a lányaival: Cuki videó és néhány tipp Szanditól azoknak, akik gyerekük mellett tornáznának!

 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja