A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Minden szereplőt mi választottunk az életünkbe

Szilágyi Zsuzsa [cikkei] - 2018-05-31
Ki gátolja az életünket? Ha röviden akarnánk válaszolni: saját magunkat gátoljuk.
Minden szereplőt mi választottunk az életünkbe

Különböző szereplők vannak az életünkben, akiket sokszor úgy élünk meg, hogy valamilyen helyzetbe "kényszerítenek" minket

Ha azonban megértjük, hogy a világ értünk van, megláthatjuk, hogy csak olyan helyzetekbe kerülhetünk, amivel dolgunk van. Az összes olyan személy, akit ellenségnek gondolunk, akiről azt hisszük, minket akadályoz, valójában önmagunk kiteljesedését szolgálja. Hogy tudunk-e élni vele vagy nem, rajtunk múlik.

Ha például "kapunk" egy hatalommániás főnököt. Mire tanít ez engem? Szembesíthet azzal, hogy nem állok ki magamért vagy lehetőséget ad az elcsendesedésre: mi az, amit meg kell értenem ebből. Minden szereplőt mi választottunk az életünkbe. Azért, hogy minél jobban ki tudjam bontani azt, aki vagyok. Tudjon nekem utat mutatni. Még azokat is, akikkel szemben ellenérzésem van. Őket azért, hogy lehetőségem legyen rájönni: nem arra kell mennem, nem az az út a helyes számomra. Minden minket szolgál.
 

Ha valaki olyan véleményt mond rólam, amit nem jó hallani, elgondolkozhatok rajta

De az ítélet többnyire arról szól, aki megfogalmazta azt. Azt zavarja, aki nem tud ilyen lenni, amivel kapcsolatban kritikát fogalmazott meg. Érdemes azért megvizsgálni, mennyire érintett meg engem. Segítség lehet, felhívhatja a figyelmet egy olyan tulajdonságomra, amiben hiányosságom van - de ne a másiknak próbáljunk megfelelni! Többnyire elég, ha magunkban megköszönjük neki és elengedjük a hallottakat. Ez a fajta tudatosság segít, hogy élvezzük az életünket!
 

Bármilyen nehézség van az életemben, az értem van

Legfeljebb nem vettem észre. Kizárt, hogy a Jóisten ver engem. Ő csak segít. Ad szereplőket, segítségeket ahhoz, hogy egyre jobb életet éljek.  Ha megvizsgáljuk a szót: SEGÍTSÉG, jól láthatjuk, miről szól! SEGÍTS, ÉG! Vajon tudatában vagyunk-e ennek, mikor használjuk? Az égi, magasabb energiát szólítjuk meg ilyenkor.

Segíts, ég! És erre kapunk egy rossz főnököt. Nehezen érthetjük meg, hogyan is segíthet ez engem. Mi a saját szerepem ebben a helyzetben? Úgy érezhetjük: "Úh, köszönöm, ezt nem kellett volna." Dehogynem, ez is segítség! El fog mozdítani abból a pozícióból, amit már rég langyos állóvíznek érzek.  

Minden értünk van. Mindenki értünk van. Segít arra menni vagy nem arra menni, de iránymutatóként vesz részt az életünkben.

Ez a cikksorozat a TELJES BOLDOG CSALÁDÉRT egyesülés útmutatása. Célunk, hogy gondolatokat ébresszünk, önismereti, párkapcsolati, gyermekvállalási ismereteket adjunk a mindennapi élethez. További információk a Facebook oldalakon (ateljesboldogcsaladert, lelekemelo) és Youtube csatorán (Baranyai János Lélekemelő).

Indexkép: pixabayFree-Photos

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja