SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Buli, zene, szórakozás… Figyeljünk a ránk leselkedő veszélyekre is!

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és Baleset-megelőzési Bizottsága [cikkei] - 2011-12-19
A diszkó és a szórakozás köré számos veszélyhelyzet csoportosul. A szórakozásnál is az a legfontosabb, hogy legyünk tudatosak, ismerjük, hogy milyen veszély és honnan leselkedhet ránk. Ha ezt tudjuk, akkor tehetünk ezek megelőzéséért is.
Buli, zene, szórakozás… Figyeljünk a ránk leselkedő veszélyekre is!

Szervezzük meg programunkat! Kikkel megyünk? Hová szeretnénk menni? Mivel megyünk és jövünk haza a szórakozás helyszínéről? Gondoljunk arra, hogy nem biztonságos egyedül hazamenni éjszaka. A hölgyeknek javasoljuk a konszolidáltabb, nem kihívó öltözéket! Mivel, ha túl szexi ruhában jelennek meg, nem csak annak a tekintetét fogják magunkra vonni, akiét szeretnék, hanem másét is.
 
Amennyiben úgy döntünk, hogy gépkocsival megyünk szórakozni, a gépkocsi vezetője vállalja fel, hogy a kikapcsolódás alkalmával nem fogyaszt alkoholt! A gépkocsival forgalmas, jól kivilágított helyre parkoljunk! Parkolás után az értékeket vegyük magunkhoz, semmit ne hagyjunk a kocsiban!

A ruhatár nem biztonságos! Az értékeinket (pénzünket, telefonunkat, indítókulcsot) tegyük a táskánkba, amit egész este tartsunk magunknál! Ha bulizni megyünk, csak azt vigyük magunkkal, amit feltétlenül szükséges! Akárhol vagyunk, soha ne tegyük a pénztárcánkat, telefonunkat a pultra!

Ne becsüljük le a tolvajokat! Egy profi tolvaj jól öltözött, könnyen a bizalmunkba férkőzik.

A szórakozó helyeken, bárokban, diszkókban egyaránt szokás ismerkedni, idegenekkel szóba elegyedni. Egy-két pohárnyi alkohol után, főleg ha kellemes a társaság, elalszik az óvatosságunk, és elővigyázatlanokká válhatunk. Ha ilyen helyen játékra buzdítanak bennünket, legyen szó kártyáról vagy bármi másról, és pénzbe fogadunk, akkor gyulladjon fel a veszélyt jelző lámpa, hogy szélhámossal van dolgunk! Ilyenkor a pénzünk a tét és a célpont.

Vigyázzunk a drogokkal! Káros hatásaik mellett fogyasztásuk bűncselekmény is!


Visszaélés kábítószerrel

282. § (1) Aki kábítószert termeszt, előállít, megszerez, tart, az országba behoz, onnan kivisz, vagy az ország területén átvisz, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés
a) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt üzletszerűen vagy bűnszövetségben, illetőleg kábítószerfüggő személy felhasználásával,
b) öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt jelentős mennyiségű kábítószerre követik el.

A kábítószerek olyan anyagok, amelyeknek gyártása raktározása, behozatala, kivitele, forgalmazása államilag tiltott, illetve ez csak külön engedély alapján az erre feljogosítottak számára, kizárólag egészségügyi vagy tudományos célra és különösen szigorú ellenőrzés mellett lehetséges.

Közterületen alkoholt fogyasztani tilos! Ezt sokan nem tudják, és mélyen felháborodnak, amikor a rendőr vagy közterület-felügyelő erre figyelmezteti őket! Vegyük tudomásul, hogy a hatósági személynek nincs mérlegelési joga a hivatalból üldözendő szabálysértések és bűncselekmények észlelésekor.

Szórakozásunk alkalmával tartózkodjunk őrizkedjünk a szabálytalanságok elkövetésétől! 

Kérem, fogadja meg tanácsainkat a felhőtlen szórakozás, kikapcsolódás érdekében!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja