SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szex és Magyarország

Kókai Kata [cikkei] - 2004-10-06
Míg a szexualitás még családon belül is tabutéma, addig egyre gyakrabban hallani aktmodellekről és a szexipar képviselőiről. Virágzó pornóipar és Playboy nyuszi választás - ilyenek lennének a „prűd” magyarok?
Szex és Magyarország

Aki gyakran nézi munkából hazaérve a kora- vagy késő délutáni műsorokat, tapasztalhatta, hogy egyre több szó esik a virágzó pornóiparról. Ezek alapján talán nem is gondolnánk, hogy míg a pornófilm az első, addig a házasélet az utolsó a magyarok népszerűségi listáján

Érdemes megnézni a TV-képernyő bal oldalán található jelzést. Igen, a kis karikát, benne a tizenhatos számmal (ha éppen erotikus jelenetet tartalmazó filmről van szó). Érdekes, hogy több felmérés szerint a tinédzserek 33%-a már 16 éves kor előtt szerez olyasmiről tapasztalatot, amit a kiírás szerint még a televízióban sem láthatna.

Hazánkban csupán minden 25. ember él naponta szexuális életet, az átlag ember azonban csak évente 100 alkalommal kerít rá sort. Ezzel Magyarország a világranglistán az előkelő hatodik helyet érdemelte ki. Szerencsére az AIDS ellenes kampányoknak, és az nemi betegségekkel kapcsolatos tájékoztatásnak köszönhetően egyre többen használnak óvszert, ezen belül is leginkább a partnereiket gyakran váltogató emberek. A megfelelő információszolgáltatásnak köszönhetően  ma már egyre többen mernek szakemberhez fordulni szexuális problémáikkal.

 

Egészséges a szexualitás

 

Kutatók felfigyeltek arra a tényre, hogy a rendszeres nemi életet élők között jóval kevesebben küszködnek szív- és érrendszeri problémákkal. Egy skót professzor szerint a házasélet olyan akár a sport: meggátolja a zsír felszaporodását a szervezetben, javítja a vérkeringést, ezáltal pedig a szervezet oxigénellátását. Meglátása szerint heti három aktus akár 10(!) évvel növelheti a várható élettartamot!

Az amerikai kutatók sem maradtak le a felfedezések terén: egyetlen aktus olyan hatással lehet szervezetünkre, mint két aszpirin. Tehát nem jó kifogás többé a fejfájás.

 

Hűséges magyarok

 

A Durex cég világméretű felmérése arra is kiterjedt, hogy egyes országok fiai és lányai milyen gyakran váltogatják partnereiket. Míg egy amerikai átlagosan 14 partnert írhat fel listájára évente, addig nálunk ez az érték átlagosan fele ennyi. A magyar fiatalok átlagosan 17 évesen esnek át első szexuális élményükön, míg a britek ennél korábban.

 

Érdekesség: Nagy Britanniában mintegy ezer nőt kérdeztek meg arról, mit vállalna szívesebben: egy éjszakát párjával, vagy a házi munkát? Érdekes módon minden negyedik nő a házimunkát választotta. A 35 év alatti nők körében még nagyobb azok aránya, akik a takarítás mellett voksolnak. Mintegy 40(!) százalékuk állítja, inkább a mosogatás, mint a férj.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
A szerkesztő ajánlja