A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Dolgozni a gyerek mellett napi 4 órában

Szőke Judit - 2008-07-25
Sem a távmunka, sem a részmunkaidős foglalkoztatás nem terjedt el nálunk kellő arányban. Pedig sokaknak jó lenne...
Dolgozni a gyerek mellett napi 4 órában
Elsősorban a munkanélküliek, valamint a gyermeket nevelők (akik lehetnek munkavállalók, munkanélküliek, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban részesülők egyaránt), számára jelent(ene) jövedelemforrást a részmunkaidős foglalkoztatás. Az érintettek  az ellátások folyósítása mellett legfeljebb napi 4 órában vállalhatnak munkát. Ha a gyermekgondozási segély folyósításának időtartama alatt megszűnik a munkaviszony, a részmunkaidős foglalkoztatás ilyen esetben az ellátás folyósításának lejárta után munkanélküli állapotot előzhet meg.

A részmunkaidős foglalkoztatás ösztönzése érdekében a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló (1991. évi IV.) törvény alapján, 2003. január 1-jétől támogatás nyújtható a Munkaerőpiaci Alap foglalkoztatási, illetve rehabilitációs alaprészéből a részmunkaidőben történő alkalmazáshoz. A támogatás nyújtásának részletesen feltételeit 6/1996. (VII. 16.) MüM rendelet tartalmazza az alábbiak szerint:

Részmunkaidős foglalkoztatáshoz a rendelet azoknak a munkaadóknak kíván támogatást biztosítani, akik vállalják olyan munkavállalók foglalkoztatását, akik élethelyzetükből adódóan maguk is érdekeltek a részmunkaidős foglalkoztatásban. Hazánkban valamiért ez a foglalkoztatási forma nem terjedt el, pedig üdvös lenne. A témáról, a szabályozásról bővebben a www. szmm.gov.hu oldalon a foglalkoztatás menüpont alatt olvashatnak.
Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja