A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Élet egy Disney családban - légy rá büszke!

Farkas Eszter [cikkei] - 2020-12-06
Elég bekapcsolnunk a televíziót, a rádiót vagy pörgetni az idővonalunkat; ömlik ránk a családon belüli erőszak, a sanyarú gyereksorsok. Minden alkalommal megdöbbenek és könnyek gyűlnek a szemembe. Ritka kincs lett a "normális" család. Sőt, az a gyermek is, aki a megfelelő, támogató és szerető családban nő fel.
Karácsonyhoz közeledve ez talán még nagyobb figyelmet kap. Ilyenkor igyekszünk segíteni és támogatni másokat, hogy ők is átérezzék az ünnep meghittségét.
Élet egy Disney családban - légy rá büszke!

Sokan örömmel adományozunk, bár ilyenkor mindig megfogalmazódik a fejemben egy gondolat: vajon a lelkekben is gyújtunk fényt és ezáltal reményt? Talán csak ideig – óráig.

Sajnos sok nehéz körülmények között élő családdal találkozom. Szemükben bánatos csillogással mondják, hogy mennyire irigyelnek a nagy és összetartó családunkért. Valóban, a miénk egy igazi Disney család. Meseszerű.

Ám ilyenkor egy fura érzés kerülget: szégyellnem kellene magam ezért? Hajtsam le a fejem, mert egy csodálatos családban nőttem fel? Arra senki nem gondol, hogy a szüleimnek sem volt egyszerű? Nálunk is bőven akadt tragédia… Mégis mindig felálltunk. Mert szeretjük egymást.

Kitartás, elfogadás, szeretet, munka: ezek kellenek ahhoz, hogy egy család egyben tudjon maradni.

A szüleim a mozgatórugók. A szűk család 17 főt jelent. 17 széket a vasárnapi asztal körül.

Bár már elmúltam 30 éves, éppen ma bontottam ki a tőlük kapott Adventi kalendárium első ablakát.

Férjem van, de gyerek vagyok. Sosem szeretném elveszíteni ezt az érzést. A mai világban olyan gyorsan akarunk felnőni. De miért is? Kérdezzük meg önmagunk, hogy mikor bújtunk utoljára Apa ölelő, biztonságot adó karjai közé? Mikor hajtottuk Anya vállára a fejünket, hogy kicsit megálljunk és feltöltődjünk? Gondoljunk azokra, akik ezt nem tehetik már meg és igenis törődjünk a gyermeki lelkünkkel, adjuk meg neki azt, amire vágyik!

Dolgozzunk azon, hogy sokáig maradjunk gyerekek és sokáig uralja szívünk a szeretet!

Legyünk büszkék a féltő és szerető családunkra!

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja