A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Jocó bácsi nőnapi üzenete

Németh Noémi - 2018-03-08
Az ismert történelemtanár nőnapi írása feloldozás lehet azoknak, akiknél nincsenek élükre vasalva a nadrágok és nem lehet enni a földről - de azoknak érdemes igazán elolvasni, akiknek élete gyakran a házimunka körül forog. Tényleg elvárják tőlünk, hogy csillogjon a lakás a nap 24 órájában? Ha azt hiszed, igen, olvass tovább!
Jocó bácsi nőnapi üzenete

Balatoni József Facebook-oldalán fogalmazta meg üzenetét nőnap alkalmából.

"DE MI VAN, HA JÖN VALAKI?!

Hányszor, de hányszor hallottuk már ezt a mondatot az anyukánktól, nagymamánktól...! Ma egy baráti beszélgetés kapcsán fogalmazódott meg az, hogy ebből bizony bejegyzést kell írni. Még akkor is, ha ez nem iskola, de fontos kérdés. Leginkább nőnapon...

A fülünkbe cseng ez a mondat, rengeteg kontextusban: el kell mindent azonnal mosogatni, fel kell öltözni a pizsamából, be kell ágyazni, le kell törölni a legutolsó porszemet is, mert mi van akkor, ha jön valaki. Ki is jönne? Az angol királynő? Aligha. Tegye a szívére a kezét mindenki: ki vetett rosszalló pillantást akkor, ha váratlanul betoppan egy lakásba és nincsen éppen patyolat tisztaság? Mert én soha. Hisz váratlanul vagyok az az ember, aki "mi van, ha éppen jön". Akkor meg mi jogon mondanék bármit? És ha mondok is, akkor miért nem tessékelnek ki?

Ez a gondolat valahogy évszázadok óta beleivódott a gondolkodásunkba, olyannyira, hogy a párjaink is ezt mondják és ez határozza meg a cselekedeteiket: azonnal pakolnak, törölnek és elnézést kérnek, ha ebéd után nem mosogatnak el rögtön. Lehet ez gondoskodó, de leginkább érthetetlen és zavaró.

Drága hölgyek, nők, asszonyok!

Mi, férfiak, nem várjuk el tőletek ezt! Sokkal boldogabbak vagyunk akkor, ha ebéd után közösen ejtőzünk a kanapén, a kötelező heti két alapos takarítás napján inkább elmegyünk moziba, sétálunk egyet vagy szimplán csak úgy vagyunk! Lépjünk már túl azon, hogy akkor tisztességes egy nő, ha mindig csillognak az edényei, háromféle sütemény gőzölög az asztalon, frissen mosott és vasalt az összes ruha és 100%-ig portalan a szekrény. Mert bennünket ez pont nem érdekel és néha még hidegen is hagy.

Nekünk az a fontos, hogy ti, nők, jól legyetek, mosolyogjatok és ne a házimunka őrült körforgása határozza meg a mindennapjaitokat! Mert nem számít, ha másnap mosogatjuk el az esti tányért, hogy még két napig van pár porcica és van egy kis halom vasalatlan. Tényleg nem! És ha valakit - aki, "mi van, ha jött" - zavar, akkor meg lehet mutatni neki az ajtót és megkérni arra, hogy legközelebb egy héttel előre jelentkezzen be nálunk... :)

Bocsánat, ha valaki ez az írás zavar, vagy megbánt, de nőnap alkalmából úgy éreztem, hogy ezt le kell írnom."

Forrás: Jocó bácsi világa
Indexkép: pixabayjill111

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja