A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Bővül az esélyegyenlőségi hálózat

Török Monika - 2004-05-19
A módszertani központként és hiánypótló intézményként tevékenykedő irodák a kormányhivatal, valamint a civil szervezetek közötti együttműködést segítik elő a térségi és a helyi önkormányzatok hatékony támogatásával. Erről Lévai Katalin esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli miniszter beszélt hétfőn Nyíregyházán.
Bővül az esélyegyenlőségi hálózat


Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózatnak eddig nyolc koordinációs irodája nyílt meg. amely a tervek szerint július végére válik teljessé - mondta Lévai Katalin, amikor az újabb létesítményt avatta fel a szabolcsi megyeszékhelyen. A korábban Debrecenben, Budapesten, Miskolcon, Esztergomban, Kaposvárott, Szekszárdon és Pécsett kezdte meg munkáját egy-egy iroda, amelyek működéséhez a kormány másfél-másfélmillió forintot biztosít - közölte az esélyegyenlőségért felelős miniszter.

Fontos koordinációs szerepet lát el az iroda

A nyíregyházi koordinációs iroda megnyitása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Tukacs István, a város alpolgármestere hangsúlyozta: a településen a létesítmény átadásával vált teljessé a szociális intézményhálózat, ahová a bajba került emberek támogatásért fordulhatnak. A helyhatóság a megyei önkormányzattal együtt, önként vállalt feladatként akkor is működteti majd az irodát, amikor a kormányzati támogatás megszűnik.Tukacs István hozzátette: az esélyegyenlőségi koordinációs iroda fontos szerepet tölthet be a szociális feladatokat ellátó civil szervezetek munkájának további javításában. Herczku Tünde, a nyíregyházi iroda vezetője elmondta: a kapcsolatok erősítésén és az információ-továbbításon kívül támogató programok szervezésében, valamint pályázatok készítésében is segítik majd a helyi, illetve a térségi civil szervezeteket.

Az országos hálózat irodáiban három alkalmazott, köztük kötelezően egy jogász és egy szociálpolitikai végzettségű munkatárs dolgozik, segíti a diszkriminációt elszenvedett, vagy azzal fenyegetett embereket, s közvetítő szerepet lát el a gondjaik megoldásában érintett szerveződések együttműködésében.

forrás: Magyarorszag.hu
 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja