A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kacagtató kultúra - legyen egy eséllyel több

Családinet - 2010-01-28
A Forrás Színház a berettyóújfalui művelődési központba látogatott - azzal a szándékkal, hogy a hátrányos helyzetű térség diákjait színházi élményhez juttassa.
Kacagtató kultúra - legyen egy eséllyel több

Teltház előtt mutatta be Németh Ervin Csalóka Péter című mesedarabját január 26-án a budapesti Forrás Színház Berettyóújfaluban, a Nadányi Zoltán Művelődési Központban. A társulatnak országos körutat szervez az országos Esélyegyenlőségi Hálózat azzal a céllal, hogy a hátrányos helyzetű térségekben színházi élményekhez jussanak a gyerekek, diákok. Az előadások ingyenesek – a Szociális és Munkaügyi Minisztérium ad támogatást hozzá.

A berettyóújfalui közönség is láthasson színvonalas és szórakoztató színházi előadást – ez volt egyik szándéka a szervezésben részt vállaló Esélyek Háza – Hajdú-Bihar Megyei Esélyegyenlőségi Irodának. Másik törekvése az volt, hogy a figyelmet egy ritkán előtérbe kerülő ügyre, a hátrányos helyzetű térségekben élő emberekre irányítsa. Azokra, akiket földrajzi helyzetük és életkörülményeik korlátoznak a közszolgáltatások és a kultúra elérésében. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a hátrányos helyzetű térségekben élők összefogva tehetnek ez ellen – pályázatokkal és civil szerveződéssel –, hogy a vidéki életmódnak ereje van, mely sok értéket őriz.

A színház:„Tíz esztendeje működik az a színtársulat, amelynek nevét kevesen ismerjük, ellenben olyan közfeladatot lát el, amilyet egyetlen más magyar együttes sem. A Forrás Színházi Műhely eljuttatja produkcióit azokra a településekre, amelyek nélkülözni kényszerülnek a színjátszás áldásait.
A színház alapítója, Pataki András meglátása szerint valódi kitörési pontot kínál a Forrás Színház programja a társulat produkcióit befogadó művelődési házaknak jelenlegi, kilátástalannak ígérkező helyzetükből, mivel ilyen jelentős mennyiségű érdeklődőt egyéb programokon hiába várnak a szervezők.”

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja