SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Három napon keresztül várják a családokat gyerek-és felnőttbarát programokkal a Ráday utcai színházak

Márton Gábor Csaba [cikkei] - 2021-09-17
A hat Ráday utcai színház szervezésében 2021. szeptember 24-26. között megvalósuló reSTART Feszten minden korosztály tagjai találnak maguknak izgalmas programokat, de több mint egy tucat eseménnyel a gyerekeket és a család egészét szólítják meg.
Három napon keresztül várják a családokat gyerek-és felnőttbarát programokkal a Ráday utcai színházak

Mitől lesz jó élmény egy családi program? Sokféle válasz lehetséges erre a kérdésre, de az talán nem kérdéses, hogy fontos, hogy érdekfeszítő legyen; jó, ha van benne újdonság és felfedezni való; leginkább közös élmény legyen, ami azt is jelenti, hogy mindenki élvezi és kapcsolódni tud hozzá. Az sem elhanyagolható persze, hogy mennyire terheli meg a pénztárcát. Úgy hisszük, hogy ez mind igaz a reSTART Feszten elérhető gyerek- és felnőttbarát családi programokra.

 

0-3 éves gyerekkel

Szombat reggel a legkisebbek és szüleik Ringató foglalkozáson vehetnek részt az Itt és Mostban. Az ingyenes program célja, hogy oldott, elfogadó légkörben megismertesse a legkisebb gyerekek zenei nevelésének lehetőségeit, és a kicsik érzékennyé, fogékonnyá váljanak a jó zene, a művészetek iránt.

 

3-6 éves gyerekkel

Szombaton a Ringatóról a nagyobbakkal akár át is sétálhatnak 10.00 órára a Karaván Színházba Banyamesékre, de a nagycsoportos ovisokkal is kiválóan lehet itt közös színházi élményt szerezni.

Velük vasárnap 9.30-tól az 5-10 éveseknek szóló Mesetekergőn is kalandozhatnak a családok az Itt és Mostban, 11.00 órától pedig a Stúdió K Színházban folytathatják az utat a 100+1 holdas pagonyba.

100+1 holdas Pagony

 

7-12 éves gyerekkel

Az általános iskolások és szüleik akár a teljes hétvégét a Ráday utcában tölthetik, annyi program vár rájuk, amelyek az előadásokat kivéve mind ingyenesek.

Szeptember 24-én, pénteken a MáSzínház várja iskola után, 16.30-tól azokat, akik szívesen essnek neki a festésnek, ráadásul ez, ahogy a Ráday utca 50. alatti színház legtöbb programja is, inkluzív, szívesen látnak tipikus fejlődésű és értelmi fogyatékos résztvevőket egyaránt a közös alkotásra.

Szombaton 10.30-kor a Bibedombi szörnyhatározót tekinthetik át egy rendhagyó irodalomóra keretében az alsósok az Itt és Mostban, aztán, ha már sikerült összegyűjteniük három színházból karszalagot, egy kedvezményes árú ebédet is eltölthetnek a Rádayban.

Mert utána 14.00 órától már mozgásba is lendülhetnek a MiCirkusz foglalkozáson a MáSzínháznál, majd visszatérhetnek az Itt és Mostba társasozni a Mit játszunk? Youtube csatorna házigazdáival.

Akár másnap is maradhatnak az Itt és Mostban, hiszen a Mesetekergő az iskolásokat is várja, amit egy improvizációs előadás, a MesélŐk követ majd. Miután megnézték, mit tudnak az imprószínészek, maguk is azzá válhatnak a Családi impró játszóházban.

De vasárnap fel-alá is sétálhat a család a Ráday utcán, hiszen a MáSzínházban is három programmal készülnek az alsósoknak és kiskamaszoknak, valamint szüleiknek. 10.00 órától a Különös című előadás bemutatóján vehetnek részt, és gondolkodhatnak együtt a történet szereplőivel azon, hogy honnan is tudjuk, mit érzünk, és azon is, hogy hogyan fejezzük ki az érzelmeinket. A programra jegyet kell váltani, de IX. kerületi pedagógusok ingyenesen nézhetik meg.

Rögtön utána az Egy sima, egy fordított csapatával tapasztalhatnak meg spéci helyzeteket, ebéd után pedig drámás játékok várják a 8-14 éveseket.

 

Kamaszokkal és fiatal felnőttekkel

A fesztivál szinte összes többi programja (50+) mind jó szórakozást, felfedezést és újdonságok megtapasztalását teszik lehetővé a teljes család számára. Két program azonban kifejezetten a középiskolásokat, illetve szüleiket célozza meg.

A MáSzínház S(irály) generáció című komplex színházi nevelési előadása a generációs különbségek, nehézségek átgondolásának lehetőségét kínálja Csehov Sirály című klasszikus drámájából. Az előadás különlegessége az interaktivitáson túl az, hogy kifejezetten javasolják 17 éven felüli fiatalok és szüleik számára közös élményként. Az előadást szombat délelőtt 10.00 órától játsszák a fesztivál keretében. Erre a programra is ingyenesen ülhetnek be IX. kerületi pedagógusok.

Sirály Generáció - MáSzínház

A Karaván Színház I’M Online című ifjúsági előadása az internetes zaklatás témáját dolgozza fel, amivel sajnos a korosztályhoz tartozók többsége találkozik a való életben is, de ez az előadás új nézőpontokat is kínálhat nekik és szüleiknek.

A családbarát programok mellett további több mint 40 program várja az érdeklődőket!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja