SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Házi praktikák- nemcsak nőknek

Kókai Kata [cikkei] - 2004-09-12
Hogyan távolítsuk el a makacs foltokat, vagy hogyan tartsuk távol otthonunktól a kártevőket? Bevált házi praktikák, nemcsak nőknek!
Házi praktikák- nemcsak nőknek

A nyárról gyakran nemcsak a nyaralás, a meleg és napozás jut eszünkbe. Sokszor megkeserítik napjainkat – s néha éjszakáinkat is - a lakásban rejtőző rovarok. Ki ne ébredt volna fel szúnyogcsípésre, vagy egy bennragadt tücsök ciripelésére? Néhány apró fortély segítségével távol tarthatjuk otthonunktól az élősködőket.

 

Darázs – Ha sört, szörpöt, cukros vizet, vagy más édes folyadékot helyezünk el egy pohárban vagy tálban, az vonzza a darazsat, s mintegy csapdaként működik. Gyermekek mellett is (sört kivéve) nyugodtan alkalmazható, hiszen nem tartalmaz semmilyen vegyszert.

 

Szúnyog – A szúnyogok nem kedvelik az ecet szagát, így ha egy tálban elhelyezzük valamelyik helységben, garantáltan távol tarthatjuk ezeket a rovarokat. Az ecet illata kellemetlen, ezért lakásban nem a legjobb megoldás, inkább házon kívül alkalmazható.

Lakásban legjobb megoldás, ha egy gézből hajtogatott tasakban őrölt szegfűszeget helyezünk a szobákba. Ennek illata egyáltalán nem kellemetlen, ugyanakkor rendkívül hatékony.

 Pókok – Talán a legtöbben a pókoktól félnek. Persze szeretnénk őket mihamarabb eltávolítani a lakásból. Sokan ezt a szobák plafonjának/sarkainak rendszeres porszívózásával érik el. A pókháló rendszeres szétrombolásával elérhetjük, hogy eltűnjenek lakásunkból.
 

Kávé, zsír, vörösbor: a legrémesebb foltok! 

Egy-egy ünnep, vagy családi vacsora alkalmával szinte már törvényszerű, hogy valami kiömlik a legszebb terítőre. Ha az aperitif még nem hagyott nyomot, s a desszert sem, akkor szinte elkerülhetetlen, hogy legalább a kávé beleivódjon a legszebb abroszunkba.

 Szülőknek kávé, gyerekeknek kakaó – A megszokott reggeli italok által okozott szennyeződések eltávolítása sokszor nem kis fejtörést okoz. Ha a kakaó-foltos ruhát forró tejbe áztatjuk, majd hagyományos módon kimossuk, garantáltan nem hagy nyomot! Kávé esetén ugyanez a módszer alkalmazható, csak hideg tejjel.

 

Málna és ribizli foltok- Kirándulás a nagymama telkére, vagy egyszerűen gyümölcstortát készítünk. Sokszor előfordul, hogy aprógyümölcseink makacs foltot hagynak ruhánkon. Eltávolításukhoz csupán egy kevés citromra van szükségünk. Miután a citrom levével lekezeltük a foltot, langyos szappan vízzel kimoshatjuk a ruhát.

 

Ünnepek kísérője, a vörösbor - Ősidők óta a háziasszonyok „réme”. Ha már megszáradt, rendkívül nehéz eltávolítani. A frissen keletkezett foltra szórjunk azonnal konyhasót, vagy áztassuk egy kevés ásványvízbe, majd hagyományos módon mossuk ki! Fehér anyag esetén használjunk a mosáshoz fehérítő mosóport, mely még inkább segíti a folt teljes eltávolítását.

 

Odaégett sütemény
 

Háztartásunkban gyakran előfordul, hogy odaég egy-egy nagy gonddal elkészített torta, vagy sütemény. Sok háziasszony egyszerűen megoldja a problémát; az odaégett részt eltávolítja, így az édesség esztétikus és finom is marad. De mindezt megelőzhetjük, ha a sütő aljába egy tűzálló tálban, vagy lábasban vizet teszünk.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

A Szkizofrénia Világnapjának célja, hogy felhívja a figyelmet e komoly mentális betegséggel küzdők gondjaira, csökkentse a velük szembeni megbélyegzést, és elősegítse irányukba a társadalom megértését és támogatását.
Hogyan segíthetünk a gyermekünknek, ha azt gyanítjuk, hogy bántalmazás, zaklatás áldozata lett?

Hogyan segíthetünk a gyermekünknek, ha azt gyanítjuk, hogy bántalmazás, zaklatás áldozata lett?

A szülő egyszer csak elkezdi érezni, hogy valami nincs rendben. A gyerek minden nap úgy indul el az iskolába, mint aki poklot készül járni. Rémálmai vannak, reggel karikás szemekkel ébred, fejfájásra, hasfájásra panaszkodik. Több pénzt kér tízóraira, mégis alig eszik, veszít a súlyából, tolltartója, személyes tárgyai rendre eltűnnek. Biciklije tele van sérülésnyomokkal, jegyei romlanak, hosszú ujjú pulóverét a csuklójára húzza, kapucniját pedig a fejére. Amikor saját magáról, mint értéktelen és semmire való emberről nyilatkozik meg, a szülő már biztos benne: valaki zaklatja, bántalmazza őt az iskolában. A fenti példák már súlyos abúzusra utalnak, melyben azonnal segítséget kell kérni.
Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

A szívelégtelenség több mint 64 millió embert érint világszerte1, és ahhoz képest, mennyire gyakori betegség, rengeteg hiedelem és félelem övezi. Hamis feltételezésekre hagyatkozni azonban rendkívül veszélyes lehet, amelyek mind a betegség megelőzését, mind pedig a páciensek gyógyulását, illetve partnerként történő együttműködését hátráltathatják. Az alábbiakban összegyűjtött néhány fontos tévhit megcáfolásával mindezt elkerülhetjük.
A szerkesztő ajánlja