SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hot Iron - egy forró edzés a hideg napokra

Családinet [cikkei] - 2011-12-06
A német eredetű Hot Iron közel egy évtizede hódította az edzőtermeket - nem véletlenül. A kemény, súlyzós edzés nem csak kitűnő zsírégető, de remekül szálkásítja az izmokat is. Ráadásul a csoportosan végzett mozgás - a magányos súlyzózással szemben - energiával tölt fel, és nagyobb kitartásra bír - mondja Szalka Andrea, az Oxygen Wellness által szervezett Hot Iron Day prezentere.
Hot Iron - egy forró edzés a hideg napokra

A titok a hosszan tartó hatás

A Hot Iron egyesíti magában a súlyzós és az aerobik edzések pozitív hatásait, és ennek a remek kombinációnak köszönhetően egyszerre intenzív és lelkesítő. A csoportban, szakértő vezetéssel, jobbnál jobb zenékre végzett edzés hatékonyságának egyik kulcsa a közösség ereje. A titok másik kulcsa az úgynevezett utóégetés, ami azt jelenti, hogy az edzések végeztével a szervezet még közel 24 óráig dolgozik a zsírsejtekkel. Az izmok ugyanis a regenerálódás ideje alatt is rengeteg kalóriát felhasználnak. Ezen jellemzőknek hála, mára a legnagyobb fitneszprezenterek is szívesen foglalkoznak ezzel az edzésformával, amely látványos változásokat eredményezhet.

Amatőrök is elkezdhetik

- Mielőtt bárki megijedne attól, hogy súlyzórúddal kell majd egy órán keresztül edzenie, fontos tudni, hogy a magasan képzett edzők mindenkinél személyre szabottan állapítják meg a terhelhetőséget. Aki komolyabban felkészült, annak nagyobb súlyzótárcsákat pakolnak fel a súlyzórúdra, de a korábban nem sportolóknak sem kell megijedniük. A kezdőknek kezdő ellenállást, vagyis kis súlyokat ajánl az edző. A lényeg minden esetben a "határterhelés", vagyis hogy mindenki a maga szintjén, de maximális terheléssel dolgozzon. Zsírégetésről csak ekkor beszélhetünk, hiszen ez tulajdonképpen a sérült izomrostok regenerációja edzés után. Ilyenkor a szervezet utólag is sok energiát használ fel, ha éppen a határon terheljük. Ebben a szellemben a kezdőknek szól az úgynevezett Hot Iron 1-es szint is, amelynek célja, hogy megerősítse és feszesítse az izmokat, hogy bátran nekivághassunk a következő lépésnek. Ez a szint már heti két edzéssel elérhető.
Mivel a Hot Iron ciklizált edzés, 8-12 hétig kell az 1. szintre járni, ugyanis itt rögzül a technika, javul a mozgáskoordináció, lesz egyre terhelhetőbb az ember. Ezek után következhet a Hot Iron 2, amelyet szintén 8-12 hétig kell "gyűrni" és általa nagyobb állóképességre, szálkásabb izmokra és fogyatkozó zsírpárnákra tehetünk szert. A következő lépés lehet a cross, ami az edzések csúcsa, minden egyes izomcsoportot megmozgat és maximumra pörgeti a zsírégetést.  Ahhoz, hogy ide elérjünk, feltétlenül végig kell vinni az előző lépéseket, hiszen egy, a konditeremben évek óta edző, erős embernek sem cross edzésmódszerrel kell kezdenie.  A hatékonyság miatt tehát minden esetben fontos a ciklus! Csakis így lesz eredményes az edzés, nem pedig úgy, hogy szabad átjárhatóak a szintek. Minden szinten heti két edzés a minimum - ismerteti Szalka Andrea, prezenter.


Egy nap a Hot Iron jegyében

December 11.-én Hot Iron Day várja a mozgás szerelmeseit az újpesti Oxygen Wellness-
ben, ahol nem csak különböző edzéseken, de előadásokon is részt vehetnek az érdeklődők.

Ezek keretében a sportsérülésekről, azok megelőzéséről, illetve a táplálkozás-mozgás-edzés kapcsolatáról, és a testzsírcsökkentés módjairól is tájékozódhatnak.

- Mindenkinek ajánlom ezt az edzést, aki tónusos, feszes testre, szálkás izomzatra, folyamatos zsírégetésre és a mélyhátizmok megdolgoztatása révén szebb tartásra vágyik. A Hot Iron az egyik leghatékonyabb, az alakformálást és zsírégetést ténylegesen megvalósító edzésforma.- teszi hozzá Szalka Andrea.

Forrás: www.oxygenwellness.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
Ha ilyen kolbászt vettél, ne fogyaszd el!

Ha ilyen kolbászt vettél, ne fogyaszd el!

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező termékeket ne fogyasszák el!
A szerkesztő ajánlja