SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Pánikbetegség – legyőzhető

[cikkei] - 2004-03-31
„Épp a buszon utazott mikor szúró fájdalom hasított a mellkasába…verejtékezett, szíve gyorsan kalapált, megszűnt körülötte a világ…halálfélelme volt. Féltette az életét, pedig igazából fizikailag semmi baja nem volt.”
Pánikbetegség – legyőzhető

Bármennyire is hihetetlen, ez az ember 1 évvel ezelőtt én voltam, egy roncshalmaz. Nem tudom honnan jött, jött és végigsöpört az életemen, mindent felborított, fél évig „halottá” tett.

Nap mint nap törtek rám a pánikrohamok, akár többször is. Ilyenkor izzadtam, szédültem, hányingerem lett, pulzusom jóval 100 felett zakatolt, remegni kezdtem…féltem, hogy az egyik pillanatról a másikra vége az életemnek. A betegség nem válogatott, bárhol rám törhetett a roham, mindenféle előzmény nélkül. Odáig fajult a dolog, hogy ki se mertem menni az utcára. Mert féltem, amint kilépek az ajtón rosszul leszek.

Orvosról orvosra jártam, hiszen akkor még nem tudtam, hogy pánikbetegségben szenvedek. Kivizsgáltak tetőtől – talpig. Voltam EKG- n, szívultrahangon, 24 órás holter vizsgálaton,…persze nem találtak semmit. Ám ez engem nem boldogított. A tünetek egyre erőteljesebbé, és gyakoribbakká váltak. Teljes kétségbeesés lett úrrá rajtam. Háromszor hívtam ki egy héten belül éjszaka az ügyeletet, s itt tapasztaltam meg először életemben, hogy milyen érzés az amikor az embert hülyének nézik. Öngyilkos akartam lenni, elértem a padlót, innen már nem volt lejjebb, csak felfelé vezethetett az út. Elhatároztam magam. Nem hagyom magam legyőzni. [Ekkor már sejtettem, hogy nincs szervi bajom, hanem egy általam eddig még ismeretlen betegségben szenvedek].

Október 9-én felkerestem egy pszichológust. Ő a beszélgetésünk után 100%-ra mondta, hogy pánikbetegségben szenvedek. Kicsit megnyugodtam, megtettem az első lépést a gyógyulás felé. Pszichoterápiás és gyógyszeres kezeléssel kezdtem kilábalni a bajból. Végre nem voltam saját magam ellensége. ÚJJÁSZÜLETTEM! Soha nem voltam még ennyire boldog, hogy élek. Nem túléltem, hanem végre megint átéltem a napokat.

Ugyanakkor nehéz arról beszélni, hogy mi zajlott le bennem –e pár hónap alatt. Azt viszont biztosan tudom, hogy a betegséget nem a gyógyszer, hanem én győztem le. A gyógyszer „csak” a kezdőlökést adta meg. Mikor jött a roham összeszedtem magam és a pszichológusom tanácsát követve elkezdtem 500- tól visszafelé számolni, hogy eltereljem a gondolataimat. Százszor kudarcot vallottam, de a százegyediknél megtudtam fékezni magam, s nem kapott el a pánik. Ez a sikerélmény megerősítette a lelkem. Éreztem, hatalmas eredményt értem el. Életemben először LEGYŐZTEM!

A gyógyulásom másik mozgatórugója a stressz mentes életmód volt. Próbáltam nem annyit foglalkozni a problémákkal, körülményekkel. Csak pont annyit, amennyit valóban megérdemeltek.

Magánéletemben a Szerelmem nagyon sokat segített, s hatalmas türelemmel, Szerelemmel viseltetett akkor is irántam. Ezúton is szeretném megköszönni neki, hogy akkor is kitartott mellettem. Köszönöm!

Köszönöm a Pszichológusomnak is, hogy mindig számíthattam rá. Lazábban fogtam fel a dolgokat, tudatosan mindennek a jó oldalát kerestem.

Ma már azt mondhatom legyőztem a betegséget. Boldogan élem életem minden pillanatát. Mindenkinek üzenem aki el van keseredve. Ez a betegség LEGYŐZHETŐ!

Hosszú és rögös út vezet a gyógyulásig, de bátran fel kell venni a kesztyű. Nincs könnyebb célpont mint a hitehagyott ember. Bízzunk magunkban, higgyünk a gyógyulásban.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja