A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

”Fogtam a kezét és dúdoltam neki amíg lélegeztetőgépen volt” - Az édesapa már nem élheti meg második fia születését

Tóth Nikolett - 2021-04-28
Imádta, amikor énekelt a fiúknak a felesége. Imádta a másfél éves kisfiát. És alig várta azt is, hogy megszülessen a második gyermeke. Érezte, hogy ő is kisfiú lesz, de sajnos ezt már nem tudhatta meg. Az édesanya kezét ugyanis már nem foghatta ultrahang közben, amikor közölték vele, hogy kisfia lesz. Az első tünetek megjelenése után 21 nappal örökre elment a mindössze 45 éves férfi.
”Fogtam a kezét és dúdoltam neki amíg lélegeztetőgépen volt” - Az édesapa már nem élheti meg második fia születését

Egy másfél éves kisfiú totyog egyik szobából a másikba, miközben édesapját keresi. Az édesanya a Családinetnek azt mondta, egyértelműen látszik rajta, hogy felfogta a történteket.

”Keresi őt, és amikor meglátja a holmiját, akkor mondja, hogy Apa. Néha azt is mondja, hogy elment. Ha megkérdezem, hogy hol van, azt mondja angyalka. Képeket és videókat nézünk róla együtt. Napközben jól elvan, körülveszi őt a szeretet.” – mondja az édesanya, akinek most a kisfia és a pocaklakója adja a legtöbb erőt és támaszt. A család tragédiájának történetét az Anyák az Anyákért Alapítvány osztotta meg a közösségi oldalán.

”Álmodtunk egy világot magunknak, és most csak a napok múlását várom, egy porig rombolt „világban” a két fiunkkal.

Úgy érzem, az a jó, ha nem húzom be a függönyöket, hanem beengedem a napfényt, fogadom a család és a barátok kedves szavait, az öleléseket, a bátorítást.

Így nem vagyok egyedül a bánatommal sem, és erőt ad, hogy látom, mennyien szerették a férjemet.”

Az édesanya az első tünet megjelenése óta minden egyes napra tisztán emlékszik. Amikor férjének március 4-én hőemelkedése lett, másnap pedig már lázzal ébredt, nagyon megijedtek. Mint mondja, ki sem mozdultak a lakásból, minden egyéb elfoglaltságot azonnal lemondtak.

”Bejelentkezett tesztelésre, külön alvás, maszk, fertőtlenítés, szellőztetés, ő ragaszkodott hozzá, mindenáron védeni akart minket. Pozitív lett az eredménye.”

Bármennyire vigyáztak, ő is és a gyerekük is elkapta a fertőzést. Mindketten enyhe tünetekkel, pár nap alatt túl lettek rajta, annak ellenére, hogy az édesanya második gyermeküket hordja a szíve alatt. Az édesapa állapota azonban kezdett egyre aggasztóbb lenni.

”11 napja volt beteg, amikor már mentőt kellett hívni. A kórházban azt mondták súlyos, de nem intenzív terápiás. Aztán teltek a napok hullámzott az állapota. Annyira fárasztotta a beszéd, hogy csak viberen tartottuk a kapcsolatot. Aztán egyik nap csörgött a telefon, akkor már 5 napja nem hallottam a hangját, de rossz hírt mondott, rosszabbodott az állapota átviszik az intenzívre. Akkor hallottam utoljára a hangját.....”

Mint mondja, két nappal később az a hír fogadta, hogy rosszul lett ezért azonnal lélegeztetőgépre kellett tenni. Ezután újabb telefonhívás következett. Újra kellett éleszteni. Az édesanya mégsem adta fel a reményt. Az utolsó percig hitt férje gyógyulásában.

”Mivel nekem már védettségem volt, ott lehettem mellette, foghattam a kezét innentől minden nap. Beszéltem hozzá, meséltem az életünkről és az álmainkról. És énekeltem, mert szerette. És vártam mikor mosolyogja el magát, amikor nem jut eszembe a szöveg...”

Mint mondja, egyik nap bizakodtak, a másik nap rettegtek. Az édesanya, amikor csak tehette, ott ült férje ágya mellett, fogta a kezét és halkan dúdolt neki. Bíztatta őt, hogy ki kell tartania, nem mehet el, hiszen annyi tervük, álmuk van, hamarosan megszületik a második gyermekük, akit együtt kell felnevelniük. Sajnos azonban a következő telefonhívással már minden álom szertefoszlott…

”Március 26-án épp készültem a kórházba, amikor csörgött a telefon. A kórház hívott. Elfáradt, nincs tovább......21 nap... 45 éves volt."

Az édesanya a napokban volt ultrahang vizsgálaton, ahol kiderült, hogy férje jól érezte, a második baba is kisfiú lesz.

Az édesapa már nem élhette meg második babája érkezését. Az édesanya a lelki teher mellett anyagilag is nehéz helyzetbe került, a két kicsi mellett egy ideig biztosan nem fog tudni visszamenni dolgozni.

Az Anyák az Anyákért Alapítvány arra kéri mindenkit, hogy aki tud, segítsen a családon.

 

Anyák az Anyákért Alapítvány

MagNet Bank 16200120-18534991

Ha külföldről utalnál:

SWIFT: HBWEHUHB

IBAN: HU 61 1620 0120 1853 4991 0000 0000

A közleménybe írjátok be: A világunk nélküled projekt

 

Indexkép: Irina Iriser fotója a Pexels oldaláról

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja