SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10 jel, ami arra utal, hogy a kimerültség küszöbén állsz!

Családinet [cikkei] - 2021-02-16
A kiégési szindróma a század egyik népbetegsége, együtt jár a depressziós, és szorongásos tünetekkel. Leginkább a krónikus stressz okozza, az érintettek arra panaszkodnak, hogy nagyon fáradtak, nincs energiájuk és motivációjuk a napi feladatok elvégzéséhez sem. Úgy érzik, mintha lemerült volna az akkumulátoruk.
10 jel, ami arra utal, hogy a kimerültség küszöbén állsz!

Az alábbi jelek arra utalnak, hogy kiégési problémákkal küzdesz, így itt az ideje, hogy tegyél valamit saját magadért, hogy visszatalálj a középpontodba. Ne hagyd annyiban a dolgot, mindig van megoldás!

1. Folyton fáradt vagy: úgy érzed, hogy nem tudsz felkelni reggel az ágyból. Olyan, mintha a munkanap 8 óra helyett 80 óra lenne. Ez bizony a kiégés jele!

2. Haszontalannak érzed magad: úgy érzed, hogy nem csinálsz elég mindent, vagy hogy a munkád haszontalan, a kiégési szindróma másik jele. Az elégedettség a termelékenység csökkenésével jár együtt.

3. Gyakran van depressziós hangulatod: a vizsgálatok azt mutatják, hogy a kiégett emberek többsége hajlamosabb a depresszióra és a szorongásos rendellenességekre.

4. Sokszor vagy ideges: a túlzott munkahelyi stressz ingerlékenységet, és dührohamokat vált ki. Erőszakos és türelmetlenül bánsz a munkatársaiddal vagy a főnökkel.

5. Ködös gondolkodás: a túlhajszolt elme egy bizonyos ponton végül hibákat követ el: már nem tudsz tisztán gondolkodni, ködös vagy, elfelejted a dolgokat, és nem tudsz a feladataidra koncentrálni.

6. Gyakran fáj a fejed vagy a gyomrod: fejfájás, székrekedés, hasmenés, hasi görcsök, gyakori megfázás, köhögés, ezek mind olyan fizikai tünetek, amelyeket a stressz okoz.

7. Túl sok alkoholt fogyasztasz, túlzásba viszed az evést és a dohányzást: amikor megpróbálsz megbirkózni a stresszes helyzetekkel, ez gyakran súlyos következményekkel jár. Elősegíthetik az elhízást, a különböző májbetegségeket és a légzési problémákat!

8. A vérnyomás és a pulzus felerősödik: az állandó stressz káros hatással van a szív egészségre, könnyen kialakulhat magas vérnyomás. Ha nem tud megnyugodni az elméd, a negatív gondolatok befolyásolhatják az agyat, a szívet és a vesét. Meg kell tanulnod kezelni a helyzetet.

9. Homályos látás, szomjúság: ezek általában a cukorbetegség sajátos jelei. A krónikus stressz és a kiégés-szindróma kiválthatja ezeket a tüneteket.

10. Rossz alvás: a kiégés álmatlansághoz vagy rossz minőségű alváshoz vezethet. Az alváshiány különböző egészségügyi problémákat okozhat, mint pl. magas vérnyomás, szívroham, stroke, cukorbetegség vagy vesebetegség.

Forrás: Filantropikum.com

Fotó: Andrea Piacquadio-tól a pexels.com-on

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja