A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

1 éves és már snowboardozik - mikor vezessük be a téli sportokat?

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2021-02-09
Sok anyuka attól fél, hogy a kisgyermeke megfázik/megsérül, amikor a havas lejtőkön játszik. Legtöbben nem is merik nagyon kiengedni ebben az időszakban a legfiatalabb korosztályt, pedig a friss, hideg levegő és a hó kifejezetten jót tesz nekik. Egy német család már egészen kicsi korában megismertette mindhárom gyerekével a snowboardot, akik azóta is örömmel űzik ezt a sportot.
1 éves és már snowboardozik - mikor vezessük be a téli sportokat?

Carolin és Patrick Schreiber mindig is a téli sportok szerelmesei voltak, így adott volt, mi lesz az, amit biztosan a gyerekeik is űzni fognak. A hétéves Lumi (akinek mellesleg a neve is azt jelenti, hogy hó), a négyéves Matti, és a mindössze egyéves Peppa az osztrák Alpok havas lankáin sajátították el a snowboard tudásukat. A két idősebb testvér "veterán” síelőket megszégyenítő módon siklik le a pályákon, míg a kis Peppa igyekszik lépést tartani a családdal, ami legtöbbször sikerül is neki.

Erre kiváló bizonyíték az alábbi videó, amelyben mindhárom gyerek megmutatja, mennyire ügyesen és profin snowboardoznak a szüleikkel és nélkülük is:

A 38 éves anyuka szerint mindhárom gyereke rendkívül kitartó, tehetséges és motivált, és ennek köszönhető, hogy nagyon gyorsan elsajátították a snowboardozás képességét. Emellett pedig az is fontos, hogy minél több időt a havas pályákon töltsenek és gyakoroljanak.

Caroline és Patrick úgy tanították meg a gyerekeiket snowboardozni, hogy a kis játékaikat, vagy apró meglepetéseket, csokikat vitt a pálya végére az egyikük, míg a másik segítő kezet nyújtott az éppen lesikló gyerek számára. Így megvolt a motiváció, de nem kellett azonnal egyedül nekivágniuk a félelmetesnek tűnő havas lankáknak.

Azt tanácsolják, hogy fokozatosan vezessük be a gyerekek életébe a téli sportokat, és bármilyen nehéznek is tűnik elsőre, a kitartó hozzáállás segít majd nekik, hogy ügyesen snowboardozzanak vagy síeljenek. A legfontosabb pedig az, hogy az egészet szórakozásként fogják fel, ne kényszerítsük őket semmire. Ha 1 évesen még csak szánkózni akarnak, akkor segítsünk nekik abban, de ha már készen állnak a komolyabb sportokra is, akkor ne álljunk az útjukba. Életkori korlát nincs, a lényeg, hogy élvezzék a szabadban töltött időt!


 
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja