SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Közel egy hónapos zárlat után kinyitottak az üzletek Ausztriában

Családinet [cikkei] - 2020-12-07
A november 17-e óta tartó, a koronavírus-járvány fékezését célzó zárlat után hétfőn kinyitottak az üzletek, és megkezdődött a tanítás az iskolák alsó tagozatain Ausztriában. Sebastian Kurz kancellár és Michael Ludwig, Bécs polgármestere azonban a közös tesztelést választotta a bevásárlókörút helyett.
Közel egy hónapos zárlat után kinyitottak az üzletek Ausztriában

Kurz és Ludwig délelőtt közösen keresték fel a főváros egyik legnagyobb, a Práternél létesített "tesztutcáját" (Messe Wien), hogy ezzel is felhívják a figyelmet a tömeges tesztelés fontosságára, és minél nagyobb részvételre buzdítsák a lakosságot.

Mindkettőjük teszteredménye negatív lett. A múlt hét végi tartományi teszteléseken csak közel 30 százalék volt a részvétel. A kancellár ezért hétfőn újra hangsúlyozta: "Minél többen jönnek el, és teszteltetik magukat, annál nagyobb az esélye, hogy elkerüljük az esetleges harmadik zárlatot, illetve enyhíthessünk a most még életben lévő korlátozásokon."
Ludwig pedig köszönetet mondott mindazoknak, akik tevékenyen részt vesznek a tömeges tesztelés gördülékeny lebonyolításában, és méltatta az együttműködést az állam, a főváros, valamint az egészségügyi szervezetek, a rendőrség és a hadsereg között.

A hétfőn újra megnyitott kereskedelmi és szolgáltatóipari egységekben a maszkviselésen túlmenően új előírás, hogy 10 négyzetméterenként csak egy vevő tartózkodhat. A rendet fokozott rendőri jelenléttel kívánják biztosítani. A teljes kijárási tilalom elrendeléséről és az iskolák, üzletek bezárásáról ebben a korábbi cikkünkben írtunk részletesen.

Az iskolákban az első 8 évfolyamon újra megkezdődött az oktatás, de a 10 éven felüli gyerekeknek kötelező a maszkviselés a tantermekben is.

Újra engedélyezett a szabadtéri egyéni sportolás, de a sípályák megnyitására karácsonyig még várni kell. A 24 órás kijárási korlátozást éjszakaira enyhítették, hétfőtől már csak az este 8 órától reggel 6 óráig terjedő idősávra vonatkozik.

Kinyithattak a múzeumok és a könyvtárak is. Továbbra is zárva maradnak azonban a színházak, a mozik, az egyéb kulturális és sportlétesítmények, a szállodák, az éttermek, a lokálok és a bárok.

Az éttermek csak elvitelre adhatnak ki ételt és italt, és idén a karácsonyi vásárok sem nyithatták meg kapuikat.

Ausztriában a napi új megbetegedések száma - a közel egy hónapig tartó teljes zárlatnak köszönhetően - tízezerről háromezer alá csökkent. Hétfőn 2263 új fertőzöttet jelentettek, és a halálos áldozatok száma 108 fővel emelkedett. A koronavírus-járvány kezdete óta 303 063-an fertőződtek meg Ausztriában, és 3840-en haltak bele a vírus okozta betegség szövődményeibe.

Kattints a képre, ha szeretnéd nagyobb méretben látni!

2020. december 7. 

Adatok: https://coronavirus.app/tracking/austria
és https://coronavirus.app/tracking/hungary

Hírforrás: MTI

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja