SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szívderítő gránátalma

Családinet [cikkei] - 2020-06-01
 [X]

A jó időnek a legtöbben örülnek, de a melegnek árnyoldalai is vannak. A hirtelen jött meleg levertséget okozhat, szív és érrendszeri problémák jelentkezhetnek.
Szívderítő gránátalma

 

A szívre vigyázni kell!

Saját magunk tehetjük a legtöbbet a szív és érrendszeri problémák elkerülése végett. Hagyjunk fel rossz szokásainkkal, mint a dohányzás, amely kétszeresére emeli  a végzetes kimenetelű szívbetegségek kialakulását. Jó, ha kerüljük a stresszt és figyelünk az étkezésünkre is, mert az elhízás következménye a magas koleszterintszint, a magas vérnyonmás és a cukorbetegség, amelyek szintén növelik a kockázatot.  Melegben pótoljuk a folyadékot!

A fizikai aktivitás, a rendszeres mozgás fontos szerepet játszik a szívbetegségek megelőzésében.  30 éves kor után hetenként 5-6,  40 éves kor felett 4-5,  50 évesnek 3-4, egy 60 évesnek 2-3 óra intenzív mozgásra  lenne szüksége hetente.

 

Az antioxidánsok szerepe

Kutatások szerint a vér magas antioxidáns-tartalma hozzájárul a szív- és az érrendszer karbantartásához is, mivel a szabadgyökök reakciói az erekben képződő lerakódás ellen hatnak.
Az antioxidánsokban gazdag étrend, amely gazdagon tartalmaz gyümölcsöket és zöldségeket, kedvezően befolyásolja a koleszterinszintet, a "jó" koleszterin (HDL) és "rossz" koleszterin (LDL) arányát, valamint ezzel összefüggésben az erek meszesedettségének mértékét.

 

Gránátalma, az "életelixír"

A gránátalmát (Punica granatum) Ázsiában és a Közel-Keleten évezredeken át nagy becsben tartották spirituális és egészségügyi szempontból egyaránt. A modern tudomány csak napjainkban fedezi fel ezt az elsőrendű antioxidánst, amely egyre nagyobb népszerűséget nyer a kardiovaszkuláris rendszer egészségének megőrzésében. Sokan az egészséges sejtosztódás elősegítésében játszott szerepéért fogyasztják.

 

A gránátalma hatása a vér koleszterin-összetételére

Kutatások megállapították, hogy a gránátalma polifenol komponensei kedvezően hatnak az LDL és HDL koleszterinek arányra, és segítik fenntartani az egészséges koleszterin szintet. A koleszterin szervezetünk egyik létfontosságú komponense: a sejtfalak építésében, a szteroid hormonok és a D-vitamin szintézisében, valamint az epesavak képzésében játszik szerepet. Az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) juttatja el a koleszterint a szervezet megfelelő pontjaira funkcióinak betöltésére, a fölösleget azonban a magas sűrűségű lipoprotein (HDL) szállítja el a vérből a májba. Ha azonban az LDL és HDL aránya nem megfelelő, a koleszterin lerakódik plakk-ként az érfalban, hajlamosít szív- és agyi infarktusra és károsíthatja a vesét. Antioxidánsokat tartalmazó növényi kivonatok alkalmazása reális lehetőség a szív és érrendszer egészségének megóvására.

 

Megőrzi az erek tisztaságát

Gralma - Gránátalma étrendkiegészítő kapszula

Az erek szűkülete, meszesedettsége okozza elsődlegesen a vérkeringés zavarait. Az erek épségének megőrzésére a gránátalma flavonoidjai igen hatékonyak dr. Michael Aviram professzor (Rambam Medical Center) vizsgálatai szerint. Antioxidáns hatásuk segít az oxidatív gyökök érfalakat károsító, plakk kialakulását eredményező hatásával szemben. A gránátalma polifenoljainak aktivitását fokozó ún. szinergetikus hatásaként értelmezhető, hogy a Trolox antioxidáns képességet mérő teszt szerint a gránátalmának háromszor akkora az antioxidáns hatása, mint az eddig leghatékonyabbnak tartott vörösbornak vagy a zöld teának, illetve kivonataiknak. Kevés polivitamin készítmény tartalmaz K-vitamint, pedig ez a vitamin alapvető jelentőséggel bír a kardiovaszkuláris rendszer egészségének megőrzésében, és - egyéb funkciói mellett - a véralvadás szabályozásában is közreműködik. Ezért fontos, hogy a gránátalma igen gazdag K-vitaminban, valamint a szívműködéshez elengedhetetlen káliumban is. Kutatások igazolták, hogy a gránátalma flavonoidjai antioxidáns tulajdonságuknak köszönhetően segítik fenntartani az erek egészségét, tisztaságát, ezáltal a szív fiatalos, hatékony működését és a jó fizikai állóképességet. A gránátalma hatóanyagait koncentrálva tartalmazza a GRALMA étrend-kiegészítő kapszula, amelynek további természetes eredetű összetevői a kardiovaszkuláris rendszer fontos támogatói. Nagyon fontos tudnivaló, hogy az étrend-kiegészítő nem hivatott semmilyen betegség kezelésére, megelőzésére. Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!

https://shop.pharmaforte.hu/sziv-es-errendszer

Nyitókép: megspl / pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja