A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hat dolog, amire senki nem számít a lézeres szemműtét után

Családinet - 2020-01-23
A lézeres szemműtétet követően nem lesz többé szükség szemüvegre, kontaktlencsére, a látásjavulés mellett azonban más pozitív hatásokat is tapasztalhatunk - erről beszélt Dr. Nagymihály Attila, A Budai Szemészeti Központ intézetvezető főorvosa.
Hat dolog, amire senki nem számít a lézeres szemműtét után


1. Jobb perifériás látás

A látásjavulás mellett a lézeres szemműtét jobb perifériás látást is biztosít. A szemüveg zavaró kerete nélkül szélesebbé válik a látótér, nem kell teljesen oldalra fordítani a fejet, ha valamit meg szeretnénk nézni. A világ kitágul azzal, hogy eltűnik a keret.


2. Kevesebb fejfájás

A nem megfelelően korrigált szemüveg miatt gyakran erőltetik az emberek a szemüket, ez hosszú távon fáradtsághoz, fejfájáshoz vezet. A műtét után ez a fajta fejfájás megszűnik.


3. Könnyebb allergiaszezon

Egy allergiásnak megváltás, hogy allergia szezonban nem kell a bepirosodott szemre kontaktlencsét illeszteni. Sok allergiás ebben az időszakban nem is tudja a kontaktlencséjét hordani. A műtét után egy kis műkönnyel megtámogatva sokkal könnyebben viselhető az allergiaszezon.


4. Kényelmesebb a szabadidő eltöltése

A moziban és a színházban a fények gyakran zavaróan tükröződnek a szemüveg lencséjén. Sportolás közben is kényelmetlenül csúszkál a szemüveg az orrnyergen. Ezek az apróságok a műtét után nem okoznak majd bosszúságot többé, kényelmesebbé válik az aktív kikapcsolódás.


5. Tisztább látás

Azok, akiknek magasabb a dioptriájuk és cilinderes fénytörési hibájuk is van nagyon egyenetlen a szaruhártya felszínük, így szemüvegben, kontaktlencsében gyakran nem látnak tökéletesen. Nem intenzívek a színek, nem elég erősek a kontrasztok. Mivel a lézer ezekben az esetekben is szabályos szaruhártya felszínt alakít ki, így ezek a problémák megszűnnek. Az ilyen komplexebb fénytörési hibával rendelkező páciensek sokkal jobb látásélményről számolnak be a kezelés után.


6. Takarékosság

A szemműtét költsége egyszeri, a pácienseknek a beavatkozás után már nem kell költeni szemüvegre vagy a kontaktlencse viseléshez kapcsolódó kellékekre (lencsék, folyadék és egyéb eszközök). Nem csak pénzt, időt is megspórol az, aki a műtét mellett dönt, hisz a szemüveget és a lencsét időről időre cserélni kell, amiért nem csak szemészetre, de az optikába is többször el kell látogatni.

"Ha szeretnénk visszanyerni a látásunkat, és megszabadulni a sokszor zavaró szemüvegtől, kontaktlencsétől, akkor a lézeres szemműtét a jó választás. A modern technológia lehetővé teszi, hogy öt perc alatt akár 12 dioptriát javuljon a látásélességünk. Sokan jobban látnak a beavatkozás után, mint előtte bármikor szemüvegben. Akik átestek ilyen dioptriajavító kezelésen, azok néhány olyan pozitív mellékhatásról is beszámolnak, amire a műtét előtt nem is gondoltak" - árulta el a szakorvos.

Forrás: purecom
Kép: PublicDomainPictures / pixabay

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja