SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Több fiatal életét is követelte már az elektromos cigaretta

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2019-10-29
Aránytalanul sok 35 év alatti amerikai férfi betegedett meg az elektromos cigarettáktól - áll az Amerikai Járványügyi Központ (CDC) jelentésében.
Több fiatal életét is követelte már az elektromos cigaretta

Rejtélyes járvány indult útjára az Egyesült Államokban az elektromos cigarettát használók között: eddig 1604 tüdőmegbetegedést és 34 olyan halálesetet regisztráltak, amelyeket az e-cigi gőzének belélegzése okozott. Az érintettek 79 százaléka 35 év alatti, és 70 százaléka férfi. Sőt, a betegek fele még a 25 évet sem töltötte be, és ebből a korosztályból is van már két halálos áldozat – írja az Index.

A betegség főleg azokat érinti, akik a megbetegedésüket megelőző három hónapban THC (tetrahidrokannabinol) tartalmú e-cigarettát szívtak. Ez a pszichotikus anyag található a kannabiszban is.

A kutatók már egy ideje sejtik, hogy az elektromos cigaretta mégsem olyan ártalmatlan, mint eredetileg gondolták. Néhány héttel ezelőtt az Ohioi Egyetem tudósai egereken bizonyították, hogy tüdőrákot is okoz.

Az e-cigaretta a 2010-es évek első felében indult hódító útjára: egy 2014-es jelentés szerint három év alatt 800 százalékkal nőtt az e-cigit használók száma.

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: Oleggg / shutterstock

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja