SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Segítség, lázas a gyerek!

Dr. Sebő Zsuzsanna [cikkei] - 2019-04-24
Fontos tanácsok kis betegek otthoni gyógyítására.
Segítség, lázas a gyerek!

Rengeteg tévhit forog közszájon a lázzal kapcsolatban, például, hogy kicsapja a magas láz a fehérjéket, vagy begörcsöl a gyerek. Az igazság, és az elfogadott szakmai irányvonal ezzel szemben az, hogy a láz egy hasznos segítő, nem mindig, vagy mindenáron kell csillapítani. Egyszerű a képlet – a láz elpusztítja a kórokozókat, a legegyszerűbb módon, hővel. A lázgörcsöt sem a magas láz okozza, hanem genetikai hajlam és a fertőzés, előfordulhat hőemelkedésnél és magas láznál egyaránt. Az elfogadott orvosi protokoll szerint, ha egy beteg jól van 39 fokos láz esetén is, akkor nem kell a lázat csillapítani. Pl. a gyerek játszik, vidám, vagy alszik nyugodtan. Egy alvó gyereket ne ébresszünk fel lázat mérni, mert éppen gyógyul!

Dr. Sebő Zsuzsanna mondta el mindazt, amit a lázról és a lázcsillapításról tudnunk kell:

  • A láz az immunrendszer hasznos fegyvere a kórokozók és egyéb idegen anyagok legyőzésére, csak akkor csillapítsuk, ha a betegnek a láztól rossz a közérzete, vagy egyéb veszélyeztető tényező áll fenn.
  • Testhőmérsékletünk ingadozik a nap folyamán, legmagasabb általában 4-6 óra között.
  • A hónaljban és a fülben vagy végbélben mért hőmérséklet eltérő, az úgynevezett maghőmérsékletet, amit a fülben/végbélben mérünk, ezt kell alapul venni. Ez 0.5 fokkal magasabb, mint amit a hőmérő a hónaljban mutat. Ha hónaljban 38 fokot mérünk, ez valójában 38,5 fokos maghőmérséklet, azaz mérsékelt láz. Nagyon magas láznak a 40,5 fokos hónaljban mért értéktől számít a hőmérséklet.
  • A kisbabák a túlöltöztetéstől is lázasak lehetnek, erre a szabály: csak egy réteggel legyen több a babán, mint amit magunkra vennénk.
  • A hidegrázás az emelkedő láznál azért van, mert erősen összehúzódnak az izmok hőt termelve, és szűkülnek az erek, így csökken a hőleadás. Télen, a szabadban, hidegben, ez természetes reakció, így védekezik a szervezet a lehűlés ellen.
  • A bőrpírt a szervezet által termelt gyulladásgátló anyagok okozzák.
  • Ha hűtőfürdőzzük a gyereket, ne dideregjen, mert akkor nem csökken a hőmérséklete.
  • Segítségül hívhatjuk a homeopátiát, ugyanis itt a választott szer nem a lázat csillapítja, hanem a lázat előidéző állapot gyógyulását segíti. Magas láznál gyakran használt a Belladonna alapanyagból készült homeopátiás gyógyszer, amit akkor adunk, ha kipirult a gyerek, míg ha kicsit lázas, és még nem tudjuk, hogy ez emelkedik-e, akkor a Ferrum phosphoricum az ajánlott szer.   
  • 38 fok feletti láznál a kis csecsemőt mutassuk meg gyermekorvosnak, mert sokszor nem produkálnak súlyos betegségnél sem egyéb tünetet, mint a láz. 

Ne feledjük, a láz nem betegség, hanem csak egy tünet.

Dr. Sebő Zsuzsanna


Dr. Sebő Zsuzsanna
Gyermekgyógyász, homeopátiás tanácsadó

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/922-93-09
E-mail: sebozsuzsa@gmail.com
Honlap: www.homeoduo.hu (fejlesztés alatt)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja