SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Baba- és gyermeksamponokat, kozmetikumokat vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelem

Családinet [cikkei] - 2018-11-05
Kozmetikumok tisztaságát és hajszárítók biztonságos működését vizsgálta a fogyasztóvédelem.
Baba- és gyermeksamponokat, kozmetikumokat vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelem

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt országos ellenőrzés során a 120 különböző kozmetikai termék közül hatot kivontak a forgalomból.

Az ITM akkreditált laboratóriuma a tusfürdők, samponok, folyékony szappanok, natúrkozmetikumok, pipereszappanok, szájvizek és hajszárítók vizsgálatát végezte el.

A kozmetikumok esetében az ellenőrzés a termékek mikrobiológiai jellemzőire és a bennük található tartósítószerek mennyiségére terjedt ki, utóbbi határérték feletti szintje ugyanis bőrproblémákat okozhat.

A vizsgált tusfürdők és a szájvizek mindegyike eleget tett a követelményeknek. A laboratóriumi vizsgálat megállapította, hogy két-két sampon és natúrkozmetikum, egy-egy folyékony szappan és pipereszappan nem felel meg az előírásoknak. A termékek mikrobiológiai szennyeződést tartalmaztak, címkézésük nem volt megfelelő, de akadt olyan is, amelynek lejárt a minőségmegőrzési ideje.
 

A forgalomból kivont termékek listáját itt láthatod:


WELEDA KIDS GYEREK TUSFÜRDŐ 2IN1 NARANCS 150 ml e

 

Natural Skin Care for baby herbal ligetszépe testápoló kisbabák gondos bőrápolására e 250 ml

KECSKETEJFÜRDŐ 100% Természetes! Sövénykúti Háziszappan Joghurtos-körömvirágos 100 g

Nadin KÖRÖMVIRÁG SZAPPAN 90 g

HERBÁRIA BOJTORJÁN SAMPON 2in1 250 ml

Neobio NATURAL COSMETICS szenzitív sampon 250 ml e

TROPICAL FRUITS folyékony szappan grapefruit és narancs illattal 500 ml

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár elmondta: "A magyar fogyasztóvédelemben a biztonság az első. Ennek érdekében különösen fontos azoknak a tisztálkodószereknek és szépségápolási termékeknek az ellenőrzése, amelyeket az emberek naponta használnak. A laboratóriumi vizsgálatokkal a vásárláskor puszta ránézéssel meg nem állapítható veszélyforrások is feltárhatók. A fogyasztóvédelem folyamatosan figyelemmel kíséri a piacot, az üzletek kínálatát, és rendszeresen ellenőrzi a termékeket."

A járási hivatalok intézkedtek a nem megfelelő termékek forgalomból történő kivonásáról, a veszélyes kozmetikumok lekerültek az üzletek polcairól. A vizsgálat tételes eredményei megtalálhatók a kormany.hu honlapon.

(Innovációs és Technológiai Minisztérium)

Kép: Pezibear / Pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja