A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

KEND A RÚZST! - Merj kenni, merj tenni!

Családinet - 2015-03-10
A Mályvavirág Alapítványban elkötelezett hívei vagyunk a méhnyakrák megelőzés tudatosításának, ezért számos egyedi programot kezdeményeztünk. Ezúttal az angliai Jo’s Trust mozgalom által elindított, rendkívül gyorsan terjedő, figyelemfelkeltő kampányhoz csatlakozunk, amelynek célja, hogy a social mediában aktív nőket rendszeres méhnyakrákszűrésre ösztönözzük.
KEND A RÚZST! - Merj kenni, merj tenni!

Miből áll a “Kend a rúzst! Merj kenni, merj tenni!” kampány?  

A résztvevő lányok, nők kirúzsozzák a szájukat, a rúzst kissé elkenik (smear), selfie-t készítenek, majd  megosztják a közösségi hálón (Facebook, Instagram) és egyidejűleg kihívják barátnőiket, hogy ők is csatlakozzanak, azaz adjanak hangot a szűrés (smear) fontosságának.

A “Kend a rúzst!” egy hashtag kampány, a Facebookra és az Instagramra kikerülő posztokban meg kell jelennie a  #SmearforSmear #Malyvavirag feliratnak (hashtag). Az összes poszt illetve a kampány ismertetője elérhetővé válik a www.malyvavirag.hu/kendaruzst aloldalon.

A nők nagy része még ma is tart a méhnyakrákszűrés kellemetlenségeitől, intimitásától, fontos azonban, hogy ezt félre tudjuk tenni, hiszen az életünk múlhat rajta.

Ettől a kampánytól a nemzetközi média már az Ice Bucket Challange-hez hasonló mértékű mozgósításra számít.

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja