SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Vércukorszint-kontroll testsúlygyarapodás nélkül

Családinet [cikkei] - 2015-01-21
Az új hatásmechanizmusú diabétesz készítmény 2015-től hazánkban is támogatással kapható. Az intenzív vércukorszint-kontrollt igénylő, 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek gyakran szenvednek testsúlygyarapodástól. Számukra jelenthet új lehetőséget az az új SGLT2-gátlók családjába tartozó készítmény, amelyhez januártól már hazánkban is OEP támogatással juthatnak hozzá a cukorbetegek.
Vércukorszint-kontroll testsúlygyarapodás nélkül

Napjainkban a rohamosan növekvő betegszám miatt kiemelt jelentőségű, hogy egyre inkább a betegközpontú, holisztikus kezelési módok kerülnek előtérbe az elavult, kellemetlen mellékhatásokkal járó terápiákkal szemben. Ez különösen igaz a 2-es típusú diabéteszes betegek esetében, ahol a gyakori társbetegségek miatt rendkívül változatos igények merülnek fel a kezelés során.

Ennek egyik kiváló példája az a most befogadott diabétesz készítmény, amely eredményes vércukorszint-kontrollt biztosít a felnőtt 2-es típusú cukorbetegeknek a testsúly gyarapodása nélkül. Az új hatásmechanizmusú SGLT2-gátlók terápiás osztályába tartózó gyógyszer hatékonyságát több klinikai vizsgálat igazolja, amelyekbe összesen több mint 13 000 beteget vontak be.

A glükóz 90%-a SGLT2 transzporter molekulákon keresztül szívódik vissza a véráramba. Az új gyógyszer ezen molekulák működését gátolja, ezáltal csökkenti a visszaszívódást, így a szervezetben felgyülemlett felesleges cukormennyiség a vizelettel távozik.

Az új szájon át szedhető készítmény naponta egyszer szedendő filmtabletta formájában két dózisban érhető el. Adható a leggyakrabban használt antidiabetikus készítményekkel kombinálva is, ha azok a diétával és a testmozgással együtt sem biztosítanak megfelelő vércukorszintet.

A cukorbetegség mára közel egy millió embert érint Magyarországon, és ez a szám folyamatosan emelkedik. Kialakulásának számtalan oka lehet, azonban leggyakrabban az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód és genetikai tényezők állnak a hátterében. A legnagyobb kockázatot mégsem maga a betegség jelenti – mivel azt megfelelő kezeléssel kordában lehet tartani -, hanem az, hogy gyakran hosszú ideig fel sem fedezik a kialakult kórt. Ahogy a legtöbb megbetegedésnél, így a diabétesznél is fontos a betegség mielőbbi felismerése. A kezdeti fázisban gyakran előfordul, hogy életmódváltással és diétával kezelhetőek a tünetek, súlyosabb esetben a megfelelő vércukorszint biztosítása érdekében a betegeknek gyógyszeres kezelésre van szükségük. 

Fotó: jarmoluk/Pixabay.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja