SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hajszálerek? Ismerd meg a 7 fő rizikófaktort!

Családinet [cikkei] - 2014-12-08
Esztétikailag zavaróak és a komfortérzeten is rontanak a hajszálerek. Eltüntetésüknek számos lehetősége elérhető, és dr. Sepa György, az Oxygen Medical sebész, érsebész főorvosa szerint erre éppen a tél a legalkalmasabb időszak.
Hajszálerek? Ismerd meg a 7 fő rizikófaktort!

A hajszálerek könnyen kiújulnak

A hajszálerek kialakulásának oka pontosan még nem ismert, de az erekben megnövekedett nyomás döntő tényező. Épp ezért a hajszálerek gyakran jelennek meg a visszerességet kísérő jelenségként, de akár önmagukban is – jórészt nőknél. Főként lábon, esetleg karon, speciális esetekben az arcon, illetve a mellkason bukkannak fel a kékes-lilás kanyargó hajszálerek. Elhanyagolt esetekben a kis erek fala megrepedhet, ami látványos vérzést okozhat. Ezek a jelenségek sokszor olyan komoly gátlást okoznak, hogy az érintettek akár még a legnagyobb melegben is takargatják a csúnyának ítélt testrészüket. Ugyanakkor mivel a probléma leginkább csak esztétikai jellegű, és egészségkárosodást nem okoz, gyakran az orvosok sem tartják szükségesnek annak kezelését. Holott az esetek nagy részében a hajszáleresség folyamatos karbantartást igényel, tekintve, hogy nagy az esély a kiújulásra.  

Öröklődés és rizikófaktorok

Tény, hogy a genetikai faktor is szerepet játszik a hajszálerek kialakulásában, de számos más tényező is hozzájárulhat a megjelenésükhöz:

1. rendszeres napozás
2. erős szél okozta károsodás
3. extrém magas vagy alacsony hőmérséklet
4. az idősödés okozta elváltozások
5. bizonyos szájon át szedhető fogamzásgátlók
6. hormonkezelések
7. az erre hajlamosaknál az alkohol-, tea-, kávéfogyasztás és az intenzív mozgás.      


A lézeres kezelésen túl

A visszerek és hajszálerek kezelésében eddig a hagyományos lézeres műtéteket tekintették a legkíméletesebb eljárásnak. Ám egy speciális rádiófrekvenciás készülék még ennél is kíméletesebbnek bizonyult, tekintettel arra, hogy sokkal kisebb hőmérsékleten éri el a kellő hatást és ez által enyhébb a környező szövetekre gyakorolt hatása is.
- Tulajdonképpen a mikrohullámot használjuk fel a kezelésre, amely magas frekvenciájú energia segítségével hőhatást fejt ki az erekre. Az igen vékony, speciálisan szigetelt tű nagyfrekvenciájú rezgés által kiváltott hőhatás, elpusztítja a kapilláris erek falát és azok tartalmát is. A kezelt érfal összezáródik, a benne lévő vér hirtelen megalvad. Az eljárás szinte fájdalommentes és bármely testrészen elvégezhető, beleértve az arcot, a térd és boka környékét, amelyet egyébként nagyon nehéz kezelni. A kezelést követően nincs szükség kompressziós harisnya alkalmazására, azonban mivel minden eset egyedi, csakis a személyes konzultáció alapján dőlhet el, kinek milyen eljárás válhat be – ismerteti dr. Sepa György, az Oxygen Medical sebész, érsebész főorvosa.

Forrás: www.oxygenmedical.hu 
Fotó: hin255/ FreeDigitalPhotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja